Storseger för Sirius dam

Spelmässigt inledde Sirius lite trögt och under de första 20 minuterna av matchen var spelet ganska jämt fördelat mellan lagen. Gästerna spelade aggressivt och pressade högt upp i planen på Siriusspelarna som hade svårt att få till något konstruktivt och vägvinnande spel.– Trögt och trögt. Visst, vi har haft träningsläger i helgen med fem träningspass och två matcher och det kanske var liter tungt på sina håll. Men man får inte glömma att Fanna spelar bra i inledningen av matchen och håller ihop laget bra samt sätter bra tryck på oss, menar Siriustränaren Kalle Fremdling.Men efter de första 20 minuterna mattades Fanna något och Sirius kunde ta över en del av spelet.Efter 25 minuters spel tog Sirius ledningen med 1-0 genom Filippa Angeldahl efter en snabb spelvändning.Sex minuter var det dags för nästa Siriusmål då Filippa Angeldahl hittade högermittfältaren Ammy Wallin med en djupledsboll. Filippas passning hittade rätt mellan Fannas ena mittback och vänsterback och friställde Ammy som säkert satte 2-0. Ammy kom runt bra på högerkanten vid flera tillfällen i första halvlek och skapade lägen mot Fannamålet.– Efter vårt andra mål känns det som att luften går ur Fanna lite, säger Siriusspelaren Ida Norström.Med bara sekunder kvar av första halvlek kunde Filippa Angeldahl göra sitt andra mål för dagen med ett kanonstkott från 20 meter som satte klockrent i höger kryss.– Extra kul med det målet eftersom det kommer på en hörnvariant som vi övat på, säger Kalle Fremdling.Till den andra halvleken bytte Sirius in fem nya spelare. Det gav snabbt utdelning då 4-0 kom efter bara fyra minuters spel av andra halvlek genom Georgie Giddings. Målet var engelska Georgies första i Siriuströjan. Förarbetet till målet stod Carro Lundberg och Julia Lyckberg för.– Självklart känns det jättekul att få göra sitt första mål i Siriuströjan, säger Georgie.Bra rörelse, fart och effektivt passningsspel gjorde att Sirius tog över spelet i den andra halvleken. Men trots ett markant spelövertag för Sirius så lyste målen med sin frånvaro – åtminstone inledningsvis.Det här anfallet i minut 67 beskiver ganska väl Sirius sätt att spela fotboll i den andra halvleken. Julia Lyckberg löper i djupled och får en passning av Fanny Andersson. Julia löper in straffområdet med bollen och tar sig förbi ett par motståndare innan hon skjuter mot mål. Den här gången träffade Julias skott stolpen.Under den sista kvarten av matchen lossnar det rejält med fem Siriusmål. I den 75:e minuten löper Linnea Eriksson i djupled och blir frispelad av Julia Lyckberg. Elegant rundar Linnea målvakten och rullar in bollen i mål. Tio minuter senare är det dags för 6-0. Den här gången svarar Julia för målet själv.Minuten senare får Lisa Wikner kanonträff från en position till höger, fem meter utanför straffområdet. Mycket snyggt sitter bollen i vänster kryss – 7-0 till Sirius. Passningen till målet stod Julia Lyckberg för.I den 87:e minuten väggar sig Julia och Carro Lundberg genom Fannas försvar. Den som är sist på bollen är Julia som gör 8-0 till Sirius.– Jättekul att få göra några mål, men det som är viktigt är att vi spelar en bra fotboll och skapar lägen och sätter avsluten, säger Julia.I den 89:e minuten fastställer Carro Lundberg slutreslutatet till 9-0 – återigen är det efter härligt samarbete med Julia Lyckberg.– En lysande andra halvlek där vi kommer med fart och ligger rätt i vinklarna och hela tiden har passningsalternativ i det offensiva spelet, säger Kalle Fremdling.Sirius-tränarna rullade runt och alla tillgängliga spelare fick ordentligt med speltid i helgens båda matcher – BK 30 på lördagen (5-0 till Sirius) och Fanna på söndagen.Linnea Johansson som är Sirius sjukgymnast och rehab-tränare berättar närt det gäller sjukdoms- och skadeläget i truppen:– Vi har några spelare som har ryggont samt lår- och knäskador och en som är sjuk.Nu väntar träning i veckan innan det är match mot seriekonkurrenten AIK på bortaplan på långfredagen.MatchfaktaSirius-Fanna 9-0 (3-0)Målen:Filippa Angeldahl 2, Julia Lyckberg 2, Carro Lundberg 2, Ammy Wallin, Georgie Giddings, Lisa Wikner,Så här spelade Sirius:Emelie Almesjö – Stina Melin -Sarah Elnicky-Malin Winberg (46)-Allysha ChapmanAmm Wallin (46)-Mikaela Björklund (46) -Filippa Angeldahl (46) -Georgie GiddingsFanny Andersson (69) -Jenny Jansson (46)Ersättare: Lina Lundqvist, Sara Back (46), Ida Norström (46), Carro Lundberg (46), Julia Ltyckberg (46), Lisa Wikner (69), Linnéa Eriksson (46)