Storförlust mot Bollstanäs

01082021_1627813695.jpeg

I Elitettans näst sista omgång väntade bottenlaget Bollstanäs på bortaplan. En match som på papperet borde vara lätt men så blev det inte. Sirius fick vända hem med säsongens största förlust i bagaget.

Varje lag, hur bra det än är gör emellanåt en riktig blek insats på planen. I går var det Sirius damer som inte fick någonting att stämma när de mötte bottenlaget Bollstanäs på bortaplan. Efter 90 minuter stod det klart att ett hårt kämpande hemmalag mosat in hela fem mål mot ett enda för Sirius.

En minst sagt tung förlust som innebär att Sirius stannar på den sjätteplats man de senaste matcherna försökt ta sig upp ifrån. För Bollstanäs var det en seger utan nytta eftersom Älta ovanför nedflyttningsstrecket vann sin match och satte stopp för Bollstanäs chanser att rädda kontraktet.

Dagen efter matchen har Olof Unogård hunnit tänka igenom matchen.

– Vi pratade mycket om vilken position de befann sig i och att de var tvungna att kämpa hårt. Vi visste att de skulle komma med full anstormning men det dröjde alldeles för länge innan vi fick till försvarsspelet samtidigt som vårt anfall inte alls fungerade.

Olof berättar att det han såg som mest bekymmersamt var lagets stukade uppträdande på planen, med ett allt sämre humör ju längre matchen led.

– Det var dessutom fritt fall bakåt. Hittills har vi varit väldigt svåra att göra mål på men så var det definitivt inte i går.

Den stora frågan är nu hur man ska motivera sig för säsongens sista match som inte har någon betydelse för den slutliga tabellplaceringen.

– Vi har sagt till varandra att det är fel att vi inte har något att spela för. Hedern är fortfarande viktig och därför vill vi – och kommer att göra allt för att – avsluta säsongen med en bra smak i munnen på lördag.

Bilden: Elin Åkerman gjorde Sirius tröstmål i den 78:e minuten. Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch