Stockholmsresa och GIF-dubbel för akademilagen

  • U19
01082021_1627854910.jpeg

Till helgen väntar tre matcher för våra äldre akademilag, varav två möten sker hemma mot GIF Sundsvall.

I derbyt mot IFK Uppsala i helgen ställde Sirius U19 upp med ett starkt och laddat lag. Så starkt att målprotokollet blev nästintill övertecknat. 17-0 fastställdes slutresultatet till av sju olika målskyttar. När nu tre omgångar återstår i U19-serien, som Sirius leder med fyra poängs marginal ner till tvåan Frej, väntar Huddinge IF borta på Källbrinks IP start kl 15.00 på söndagen.

Serieledande Hammarby IF U17 äntrade Lötens konstgräs under söndagen och såg på förhand ut, iaf enligt tabellen, att kunna lämna med en enkel seger. Men Siriusspelarna i U17 ville annat. Efter en trevande första halvlek så började spelet och avsluten komma för Sirius under andra halvlek. Ett 1-2 underläge stod sig till slut, men med många blåsvarta chanser att kvittera mot ett tillbakapressat Hammarby. Målgörare: Isac Bråholm.

Nu väntar ytterligare en hemmamatch på Löten – GIF Sundsvall på söndag kl 17.10.

Det blev en tredje gången gillt för U16 mot IK Frej på Vikingavallen. En 2-1 vinst plockades hem av Sirius och målskyttet noterades David Andersson och Levis Sjöö för. Nästa hemmamatch, fast denna är förlagd på Ärentunaskolans konstgräs, blåser domaren igång kl. 13.00 på söndagen, och på andra sidan väntar även här norrlandsgrabbar från GIF Sundsvall som samåker med de andra spelarna i U17 laget.

Christian Pellving

Tabeller och spelprogram
U19 Division 1 Svealand
U17 Allsvenskan Norra
U16 A1 Finalgrupp

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch