Stegen till match

  • App
02082021_1627886405.jpeg

Igår spelade Sirius match borta mot AIK och förlorade dessvärre med 1-0. Men hur är egentligen upplägget när Sirius ska på match? Ungefär enligt nedan såg det ut igår från att laget samlats. T.ex. fick vi lära oss att Jonathan Viscosi har som matchdagsrutin att skriva ner för sig själv vad han ska fokusera på för att komma in i rätt tankesätt inför matchen.

16:00 Spelarna har samlats och börjar röra sig mot bussen som har varit på plats ett tag redan för att ta sig an Sirius. Ledarteamet följer därefter. Saeid och Vecchia är först och kliver in i bussen med allvarliga miner.

16:09 Ett gäng samlas där bak och sång hörs. Med skämtsam ton säger Adam Ståhl att han snart släpper en låt som utkonkurrerar ”Steffos”.

16:16 Avfärd mot Friends Arena. Spelarna har intagit nästan exakt samma platser som bortamatcherna tidigare. Vid frågan om varför pekar Daniel Jarl endast instämmande på huvudet.

16:20 Den inledningsvis fartfyllda bussen fylls av tystnad strax efter att bussen börjat rulla mot E4an. Alla har varsin upplaga hörlurar på sig och laddar inför vad som komma skall. Lukas ligger raklång över fyra säten, nästan som att han sträcker sig ut för att rädda en boll.

16:45 Självskattningsformulären börjar rulla runt för alla att fylla i. Det formulär man måste fylla i för att få vistas på arenan och som visar på att man är frisk.

17:18 Bussen anländer till Friends Arena. Först ut av spelarna är Lukas Jonsson följd av Jonathan Viscosi, en målvaktsgrej? Laget beger sig mot omklädningsrummet, som inte är särskilt långt bort. Dessförinnan hann bussen precis vakna till för att få en glimt av arenan på distans som snart skulle vara scen för föreställningen.

17:22 Vissa spelare ger sig ut på planen för att se arenan som snart ska ta emot dem. Det känns på gräset och spanas ut över läktarna. Sugita är redan ombytt när han kliver ut, till skillnad från alla andra som enbart har sina ’vanliga’ kläder.

17.30 Taktiska dispositioner gås igenom. Tränarteamet visar upp på video hur laget ska hantera matchen.

18.14 Laget börjar komma ut för uppvärmning. Avbytarbänken står i sin ring och bollar medan startelvan springer igång.

18.44 Uppvärmningen är över. Nu är det bara de sista detaljerna kvar. Det tejpas på benskydden, matchtröjor tas på och allas blickar ser väldigt fokuserade ut.

18.46 Det är väldigt tyst efter uppvärmningen. Henrik Rydström säger några sista ord och kapten Tim Björkström manar på. ”Sex minuter kvar” hörs från ett håll, som menar på att inmarschen snart är här.

18:52 Klockan ringer, nu är det dags att lämna omklädningsrummet.

18:53 Spelarna ger sig ut för match.

19:00 Avspark.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch