Stefano Vecchia Holmquist förstärker Sirius

01082021_1627849854.jpeg

Sirius nästa nyförvärv är 21-årige Stefano Vecchia Holmquist. Den kreative yttern har tillbringat nästan hela sin karriär i IF Brommapojkarna efter att ha inlett med en kort period i Vasalunds IF, men tar nu steget till Blåsvart och tillbaka till Allsvenskan, en serie där han gjorde totalt åtta framträdanden för sin förra klubb under säsongerna 2013-14. Kontraktet är skrivet över de tre kommande säsongerna.

– Jag tror att Sirius är en klubb som verkligen kommer att passa mig. De spelar en fin fotboll, den fotboll som jag är van vid att spela. Man vill ju också spela så högt upp som möjligt, och nu är Sirius i Allsvenskan. Det känns helt rätt för mig, säger han.

Den gångna säsongen var han med och vann Division 1 Norra och tog BP tillbaka till Superettan, men känner sig nu redo för en ny utmaning i karriären.

– Det känns bra att få ta nästa steg, och det känns som att det är Sirius tid nu. Det är en perfekt tid för Sirius att gå upp i allsvenskan och det känns också helt rätt för mig. Jag har fått några år i BP där jag känner att jag verkligen har fått utvecklas och jag tror verkligen att jag kommer att vara redo för det här steget. Tränarna har visat att de tror på mig och det har känts bra hela vägen. Jag har verkligen fått ett bra första intryck, säger Stefano, som gjorde sitt första besök i Uppsala och på Löten på onsdagen.

Thomas Lagerlöf är nöjd över att kunna knyta till sig en ung spelare som bidrar med nya spetskvaliteter till truppen.

–Vi har följt Stefano sedan juniortiden och han är en spelartyp som vi tror passar utmärkt in i Sirius. Han är offensiv mittfältare eller ytterforward och kan spela på alla de positionerna, framför allt kan han både spela brett och inne i fickorna. Han har spetsegenskaper i att han är bolltrygg och extremt skicklig på att göra sig rättvänd, och kan slå ut spelare en mot en. Han är också en väldigt bra avslutare som även kan skjuta från distans, och kan serva bra på fasta situationer. Det är en poängspelare, säger Thomas Lagerlöf.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch