Stefano Vecchia fortsätter i Blåsvart

  • App
02082021_1627885311.jpeg

Stefano Vecchia spelar i Sirius även säsongen 2020. Den 24-årige yttern skrev idag på ett nytt ettårskontrakt med Blåsvart!

Stefano Vecchia anslöt till Sirius inför återkomsten till allsvenskan 2017, och det blev 35 allsvenska matcher och fem mål under de första två säsongerna i Blåsvart. Säsongen 2019 var tuffare med en knäskada som spökade, men framåt hösten tog han sig tillbaka i spel och gjorde till slut nio inhopp i allsvenskan. Nu har den 24-årige yttern skrivit på en kontraktsförlängning över säsongen 2020.

– Vi ser honom som ett nyförvärv inför nästa år. Han fick träna upp knät under året och sakta men säkert kom han in i matcher framåt hösten, i takt med att det blev bättre. Vi betvivlar inte Steffos kapacitet, och nu har vi fått indikationer på att knät ska hålla till nästa år. Vi hoppas på klart fler matcher för honom då, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Vecchia själv ser fram emot sin fjärde säsong i Siriuströjan med tillförsikt.

– Det känns bra. Vi har haft en kommunikation sedan i somras, där jag varit skadad och vi båda velat att jag ska komma tillbaka först och främst. Jag kanske behöver lite extra förberedelser, men när säsongen kommer ska jag kunna lämna det bakom mig och köra på, säger Stefano Vecchia.

Efter en tuff vår blev hösten något helt annat.

– Det var väldigt tufft i våras när jag fick ett bakslag, men nu när jag kom tillbaka under hösten blev jag positivt överraskad för det kändes verkligen bra. Jag kunde spela och kunde kanske ha startat matcher mot slutet. Knät känns väldigt bra, säger Stefano Vecchia.

Förhoppningarna för det kommande året är att kunna vara med från start.

– Till att börja med är det mycket fokus på att ta hand om mig själv och kroppen, att knät fortsätter att bli bättre och bättre. Jag hoppas kunna spela mycket nästa år och för laget tror jag att det kan bli bra, jag tycker att vi ska ha höga förväntningar på säsongen, säger Stefano Vecchia.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch