Stabil seger i våravslutningen

01082021_1627805706.jpeg

Sirius herrar besegrade Ängelholm med 0-2 (0-1) på bortaplan i vårsäsongens sista match efter att Oscar Pehrsson nickat in en hörna och Ante Björkebaum lirkat in tvåan.

Det började lite sådär för Sirius på Ängelholms IP. Lite småhafsigt blåsvart spel och ett Ängelholm som kastade sig med huvudet före in i matchen gjorde att det var hemmalaget som hade flest målchanser i första halvlek, även om det inte direkt haglade av dem. Skåningarna lade inga fingrar emellan, sprang furiöst in i varje duell och drog på sig en hel del frisparkar och till slut också varningar, men lyckades även få matchen dit de ville, när Sirius inte riktigt fick kontroll på bollen och sällan skapade några längre anfall.
– Våran första halvlek är rätt svag faktiskt, en av de svagare i år. Vi kommer fel in i det, har dålig bollbehandling, det tar tid för oss i mottagningarna och det är en hel del som studsar ifrån oss, vilket gör att det blir en hel del motlägg och liknande. De satsade på fysik, de hade bänkat sina bästa bollspelare och satsade på dueller, och kunde väl ha haft fem varningar redan den första kvarten. Där var vi inte riktigt med, vi blev lite för långsamma och omständiga, säger Thomas Lagerlöf.

Ängelholm rullade samtiidgt boll ganska hyfsat och kom till ett par heta målchanser, även om det mest handlade om skott utifrån när Sirius försvarade sig väl. Ett inspel kom farligt nära att styras in i mål vid den första stolpen, men avslutet gick utanför, och en välplacerad frispark från långt håll stoppades av en fin räddning av Andreas Andersson. Det fanns dock ett stort hål i Ängelholms matchplan, och det var det faktum att Sirius trots knackigt spel redan efter 10 minuter tagit ledningen med 0-1, efter att Oscar Pehrsson vunnit en hörnduell med både en försvarare och en utrusande målvakt och nickat in bollen i mål.
– Det är ett väldigt bra resultat för oss att leda med 0-1, vi gör ett mål på en hörna som är jättebra, som vi tränade på igår. Det är bra att klara av att hålla ihop det halvleken ut utan att drabbas av panik när ingenting stämde. Vartefter kommer vi in i det, och vinner i alla fall lite dueller, men fortfarande är spelet ganska torftigt i första halvlek. Ängelholm ger verkligen allt, de pressar och chansar lite och i och med att domarn inte beivrar allt det tuffa spelet så får de väldigt bra betalt för det, säger Thomas Lagerlöf.

Sirius fick något bättre ordning på sitt spel vartefter, och när man kom ut till den andra halvleken blev man snabbt det bättre laget. Ängelholms eviga springande och tuffa ingångar i duellerna var inte längre lika mycket värda när Sirius fick igång passningsspelet och kunde passa runt bollen lite som man ville.
– De får inte betalt på samma sätt. Vi pratade ihop oss i paus om hur viktiga de här detaljerna är. Om vi löser problemen när de springer mot oss så blir det för jobbigt för dem. Det är en kombination av att de blir trötta och att vi fixade det mycket bättre. Bättre kvalitet i passningsspel, lite snabbare och enklare beslutsfattande, säger Thomas Lagerlöf.

Utan att spela någon sambafotboll eller skapa dussintals målchanser kunder Sirius kontrollera spelet matchen ut och i mångt och mycket bara spela av den andra halvleke, särskilt efter att man utökat sin ledning. Efter 68 minuter kom inbytte Daniel Ahonen fram på högerkanten och slog ett inspel längs backen till Ante Björkebaum, som fick en tå på bollen och skarvade den förbi en ställd utrusande målvakt och in intill den bortre stolpen.
– Första 20 av andra halvlek är fantastiskt bra, då ska vi göra fler mål. Sedan får vi in tvåan och då känns det som att vi har fullständig kontroll. Andra halvlek är väldigt väldigt bra genomförd, säger Thomas Lagerlöf, som är nöjd med sättet man avslutar vårsäsongen på och de signaler det skickar inför hösten.
– Det känns som att det var ett tag sedan vi höll nollan, och vi har tappat ledningen i många matcher, men nu höll vi ihop det och gjorde det framför allt bättre i andra halvlek än i första.  Alla spelare är med och bidrar, och jag tror alla känner efter det här att om vi sätter försvarsspelet kan vi vinna matcher även om vi har en lite sämre dag, då behöver vi inte spela fantastiskt varje vecka, även om det blir ännu roligare om vi kan göra det.

>> Matchfakta

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch