Snart dags för den andra Karriärdagen

02082021_1627884250.jpeg

Under nästa vecka arrangerar Sirius Fotboll sin andra Karriärdag i Gottsunda, där arbetssökande sammanförs med företag under avslappnade former.

I oktober 2018 gick den första Karriärdagen av stapeln i Gottsunda, i ett samarbete mellan Sirius Fotboll, Arbetsförmedlingen och Uppsala kommun. Arbetssökande ungdomar sammanfördes med företag i en neutral och avslappnad miljö för att skapa nya kontaktytor och öka deltagarnas kunskaper om arbetsmarknaden.

– Målet är att hjälpa människor ut i arbete. Vi har många kontakter i näringslivet i Uppsala, och eftersom vi bedrivit verksamheten i Gränslös Fotboll sedan 2012 har vi också goda kontakter i våra mindre resursstarka områden. Det är något vi vill utnyttja för att dra vårt strå till stacken, säger Ian Sirelius, projektledare för Gränslös Fotboll.

Läs mer om förra årets Karriärdag här, och se filmen med Alex som fick praktikplats hos Zellout direkt efter sitt besök på Karriärdagen här!

Den 23 oktober är det nu dags för den andra upplagan av Karriärdagen i Gottsunda. Under gårdagen samlades många av deltagarna för hjälp med produktion av CV och intervjuer, för att lättare kunna matcha de sökande med rätt arbetsgivare. Väl på plats kan de på så sätt träffa de företag som bäst matchar deras kunskaper och intressen. Förutom föredrag och mingel väntar också bland annat frågesport och en fotbollsturnering.

– Vi mixar företagen med de arbetssökande, och försöker skapa en rolig och avslappnad mötesplats, där företagen kan rekrytera folk men också berätta om sina branscher och vilka behov som finns. Deltagarna får en första viktig kontakt och kan hitta ett jobb eller praktikplats, eller t.ex. bli inspirerade till att plugga vidare, säger Ian Sirelius.

I fjol riktade sig Karriärdagen specifikt mot arbetssökande ungdomar, men i år är målgruppen bredare. Deltar gör arbetssökande i alla åldrar från 18 och uppåt.

– I år gör vi det i ännu tätare samarbete med kommunen och Arbetsförmedlingen, de har bland annat mycket kontakter bland arbetssökande som ska komma till dagen. Vi lärde oss mycket av förra året så jag tror vi har sytt ihop ett ännu bättre upplägg i år, säger Ian Sirelius.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch