Slutspurt på vårserien för akademilagen

01082021_1627857740.png

Det börjar dra ihop sig för våra allsvenska U17- och U19-serier, som i år spelas med de nya reglerna med grundseriespel under våren med slutdatum 1 juli. De lag som då hamnat på övre halvan, har plats 1–7, i den norra respektive nödra serien kvalificerar sig till en gemensam slutspelsserie. Segrande lag i respektive slutspelsserie utses till SM-vinnare. De lag som istället hamnar på den undre halvan efter vårserien, plats 8-14, hamnar istället i en nedflyttningsserie (norra eller södra).

För närvarande har Sirius U17 en nervig åttonde plats i Vårserien med två matcher kvar i programmet. Härnäst möter Sirius på torsdag AIK borta på Skytteholm kl 14. Efter det avslutas serien med Vasalunds IF på Löten veckan efter. Båda motståndarlagen ligger strax över Sirius i tabellen. U17 kommer senast från en tung förlust mot GIF Sundsvall med 1-4 där det enda Siriusmålet gjordes av David Andersson.

U19 ligger just nu på sjunde plats vilket betyder den sista platsen in i slutspelsserien inför hösten. Nu väntar femteplacerade Vasalunds IF hemma på Löten. Precis som för U17 spelas matchen på torsdagen, men med en senare starttid: 18.15. U19:s sista match för våren spelas sedan på Tibblevallen mot Täby som just nu ligger på samma 15 poäng men däremot har bättre målskillnad.

En härligt rafflande match på Grimsta spelades under helgen mot serieledande BP. Här fick åskådarna se hela elva mål. I 91:a minuten avgjorde inhopparen Jamie Roche (U17) med en fullträff. En 6-5 seger som var lika välbehövlig som välförtjänt. Övriga målskyttar: Isac Bråholm (2), Felix Ljungberg, Ara Ekizean och Jonas Olofsson.

Rafflande och mentalt tuffa matcher väntar nu våra akademispelare i U17 och U19. Så bege er ned och stötta våra spelare och lag!

U16 Nationella går efter onsdagens mach mot FC Djursholm på semesteruppehåll. På Djursholms IP blåser domaren  igång matchen Kl. 18.00.

Laget kommer från en klar 10-1 vinst mot IK Brage. Men eftersom det även blivit ett par förluster veckorna innan så ligger Sirius för tillfället strax under A-slutspelsplatsen i Nationella serien. När serien sedan går igång igen efter uppehållet återstår fem matcher med serieslut den 3:e september.

Christian Pellving

Tabeller och spelprogram
U19 Allsvenskan Norra Vår
U17 Allsvenskan Norra Vår
U16 Nationell Grupp 6

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch