Skoglund stor matchhjälte när Sirius ryckte

01082021_1627810686.jpeg

Sirius herrar tog en stabil och mycket betydelsefull 2-0-seger i toppmötet mot Degerfors hemma på Studan efter att Kim Skoglund gjort båda målen, ett i vardera halvlek, på mycket vackert vis.

Det syntes inga tecken på nerver hos Siriusspelarna när de på tisdagskvällen tog sig an Degerfors i den viktiga toppmatchen hemma på Studan. Det var från första början Blåsvart som styrde tempot i matchen, medan ett vanligtivs spelskickligt Degerfors kom till Uppsala med en försiktigare inställning och sjönk ned en bit på egen planhalva.

Där lyckades man försvara sig ganska väl under stora delar av den första halvleken. Det var Sirius som skapade någon form av chanser och det var Sirius som dikterade bolltempot, men det var svårt att komma till runt mål och några halvlägen runt straffområdet såg ut att bli det enda man fick med sig från den första halvleken, ända fram tills en hörna i matchens 43:e minut förändrade förutsättningarna.

Stefan Silvas hörna var egentligen inget märklvärdigt, den nickades undan, och inte heller Johan Anderssons något missriktade skott på andrabollen såg ut att resultera i någonting, ända fram tills Kim Skoglund ingrep i bollbanan. Med ett akrobatiskt nummer i straffområdet klackade han bollen på volley och styrde den via ribbans undersida och ned strax innanför mållinjen till 1-0 för Sirius, ett mycket vackert mål som gav arbetsro precis innan halvtidsvilan.
– Om man spelar så pass bra som vi gjorde och ligger på jäkligt hårt så är det såklart skönt när man får utdelning för det, och det är alltid viktigt att då första målet, säger Kim Bergstrand.

Degerfors lyckades aldrig riktigt vända på matchbilden, och fick trots det målmässiga underläget också finna sig i att vara i fortsatt spelmässigt underläge den andra halvleken igenom. Bortalaget förmådde inte ta över initiativet och vara ett riktigt ordentligt hot mot Blåsvart, utan blev istället tröttare och tröttare ju längre matchen led av ett Sirius som gick på bra framåt och i stora delar av den andra halvleken mer eller mindre spelade av matchen.
– Vi sa i paus att vi skulle fortsätta gå hårt i press när vi kunde det, och hålla koll på balansen defensivt, aldrig hamna mittemellan. Annars vill vi ha boll så mycket som möjligt och inte låta dem ha bollen själva, för då kan de inte göra mål. Det tycker jag vi lyckas bra med, vi fick ner dem ganska djupt så de fick långt till vårat mål hela tiden, och tappade väldigt få bollar i dumma lägen. Deras högerkant som varit fantastiskt bra lyckas Larson och Kingsley neutralisera helt, framför allt är jag jätteimponerad av Kalle som krigar ned Marcus Astvald fullständigt, säger Kim Bergstrand.

Andreas Holmberg träffade visserligen ribban från distans för Degerfors, men det var också ungefär vad de rödklädda skapade. När Kim Skoglund efter 62 minuter dunkade in sitt andra mål för matchen var det såväl rättvist som i princip avgörande. Efter ett snabbt anfall på vänsterkanten höll nyligen inbytte Ante Björkebaum i bollen, såg Kim Skoglund komma rusande i rasande fart till höger och lade över en perfekt passning. Skoglund tog med sig bollen och minst sagt dunkade bollen upp i nättaket ensam med August Stömberg i Degerforsmålet.
– Han är väl värd att få avgöra, han jobbar hårt varje dag och det är ju en Siriuskille, är det någon man vill ska göra mål så är det han, säger Kim Bergstrand om matchhjälten Skoglund.

Sirius vinner med 2-0 och springer därmed ifrån till ett sju poäng stort förspång ned till närmast jagande Degerfors med sju matcher kvar.
– Mycket stabilt, tycker jag. Det är närmare 3-0 än 2-1, vi skulle egentligen ha något mål till, men det är synd att klaga. Vi har superstabilt försvarsspel, mycket hårt jobb och en hel del bra anfallsspel också, sammanfattar Kim Bergstrand.

Närmast väntar ny spännande toppmatch borta mot Östersund på lördag, innan Blåsvart tar sig an Assyriska hemma på Studan nästa torsdag den 24:e september.

>> Matchhändelser
>> Läs mer: Matchhjälten: ”Jag försökte sätta dit foten”
>> TV: Kim Skoglund firar segern med supportrarna
>> Se höjdpunkterna från matchen med de två målen

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch