Skärpan saknades mot svenska mästarna på Studan

De nykorade svenska mästarna blev för svåra för Sirius på Studan idag. Blåsvart föll med 4-0 (2-0) mot Malmö FF i säsongens sista hemmamatch.

Det dröjde bara nio minuter, sedan hade Alexander Jeremejeff frispelats, rundat Lukas Jonsson och lagt in 1-0 till bortalaget. Tio minuter senare fixade Carlos Strandberg det andra målet på lika många målchanser när han slog in Mattias Svanbergs inspel till 2-0.

– Vi inleder väldigt passivt både offensivt och defensivt. Efter en kvart någonstans börjar vi vinna dueller, göra mer saker med bollen och spela ganska bra resten av halvleken. De får svårt att komma ur vår press, vi etablerar ganska bra tryck emellanåt, men vi gör inte mål på våra chanser. Det måste vi göra om vi ska hävda oss mot ett lag som Malmö FF, säger Thomas Lagerlöf.

Det var ett skoningslöst Malmö FF som slog till så fort Sirius gav dem chansen. Matchen var annars spelmässigt ganska jämn och Sirius hade en hel del offensiva initiativ under hela den första halvleken. Skärpan saknades dock, och även om Blåsvart hade fler lägen än de himmelsblå testade man aldrig riktigt Fredrik Andersson i målet, eftersom avsluten alla skickades strax utanför eller en bit över ribban.

Jesper Arvidsson och Elias Andersson testade från distans och kunde sånär trä in bollen i det bortre krysset, Shkodran Maholli vände och vred oavbrutet på försvararna för att ta sig igenom men kunde inte heller han träffa målet när det väl kom till avslut.

Den första halvleken slutade så, och den andra fortsatte på samma sätt. En viss avslagenhet letade sig in i en match som förstås också präglades av den tunga höstplanen och bandyflörtande vädret. Lagen delade på bollen och skapade fortsatt en del chanser åt båda håll, men Malmö fortsatte också att få ut betydligt mer av det man skapade.

– Vi pratade ihop oss i paus och var överens om att det kändes bra där vi var just då, vi skulle gå ut och göra första målet. Vi fortsätter på samma sätt i inledningen av andra och det är vi som skapar chanserna och har trycket. Men sen kommer trean, och då känns det som att vi tappar lite tron på att kunna vända matchen, säger Thomas Lagerlöf.

Trean kom på en fast situation. På Jo Inge Bergets vassa frispark efter 63 minuter stod Lukas Jonsson för en fin räddning, men när han inte lyckades styra bollen längre bort än i stolpen och tillbaka ner på mållinjen var Anton Tinnerholm påpassligt framme och kunde raka in returen till 3-0.

När Sirius sedan tappade koncentrationen och Malmö rann igenom fick Berget avsluta målskyttet själv. Fri med Lukas Jonsson skickade han iskallt upp bollen i det närmsta krysset, till 4-0 efter 78 minuter.

– Efter 4-0 har vi checkat ut helt, och där kunde vi ha åkt på fler mål. Det blev alldeles för stora siffror, vi gör en riktigt bra timme i mitten framför allt och flera spelare gör bra insatser, men Malmö har helt enkelt mer spetskompetens i de där avgörande momenten, säger Thomas Lagerlöf.

Om en vecka väntar AFC Eskilstuna borta på Tunavallen, där Blåsvarta avslutar den allsvenska säsongen 2017.