Skön bortaseger mot Mallbacken

Vi fick en drömöppning efter att vi verkligen var på hugget direkt efter start och vi vann direkt flera dueller efter aggressivt spel. Första målet är en djupledsboll från Sarah Elnicky som verkar vara under kontroll hos Mallbackens mittbackar men Sarah Storck lyckas smita emellan och riva åt sig bollen och säkert placera in den i målvaktens Karie Fraines högra hörn. Upprinnelsen till straffen och det andra målet är ett aggressivt försvarsspel högt upp i planen och vi vinner tillbaka bollen 3-4 gånger innan Jenny är på väg igenom i straffområdet och fälls ganska bryskt. På den efterföljande straffen är Julia Lyckberg säkerheten själv och trots att Fraine går åt rätt håll kan hon inte nå den distinkta bollen i hörnet.Mallbacken hämtar sig efter inledningen och flyttar upp spelet efterhand och har en bra period i mitten av halvleken. Vi försvarar oss väl och släpper bara till någon enstaka chans under halvleken och det är efter fast situation där Mallbacken vinner andrabollen och skickar den mot mål men vi har god täckning och Sara Back kan rensa undan framför mållinjen. Första halvek går på poäng till oss och vi har med oss ledningen från matchinledningen som gör att vi kan spela utan större stress. Försvarsspelet var bra över hela planen och backlinjen spelar med stor pondus och säkerhet. Det finns mer att hämta av anfallsspelet då vi slarvar lite väl mycket ibland, men vi tar oss fram till en del bra lägen i alla fall.I andra halvlek har vi vinden emot oss och Mallbacken flyttar upp sin press och jobbar hårt för en reducering och en väg in i matchen. Vi har vissa problem att få igång vårt spel men försvarar oss fortsättningsvis väl. Mallbackens anstormning kommer av sig efterhand liksom vinden som mojnar lite tappar dom lite fart och vi kan jämna ut spelet efter första 10-15 min. Mallbacken skapar en riktigt het chans via ett friläge men Emelie Almesjö räddar fint. Vi har ett liknande läge för 3-0 men avslutet räddas av målvakten. Vi kan sedan försvara ledningen matchen ut och vinner rättvist. Kul att se att vi kunde studsa tillbaka från förra helgens mindre bra prestationer. Försvarsspelet mycket bra matchen igenom och det finns mer att hämta i anfallsspelet så vi kan se framåt mot 26 omgångars spel i Elitettan nu.Nästa lördag tar vi emot Hovås Billdal i premiären och då är du plats och tittar!Målen3 min, 0-1, Sarah Storck (Sarah Elnicky)6 min, 0-2, Julia Lyckberg (Straff)LagetSarah Storck (68)-Julia Lyckberg (82)Jenny Jansson-Moa Mattsson-Mikaela Björklund-Sofie de Besche (60)Allysha Chapman-Sarah Elnicky-Sara Back-Lisa Wikner (65)Emelie AlmesjöErs: Lina Lundqvist, Caroline Lundberg (60), Ida Norström (68), Linnéa Eriksson (65) och Georgie Giddings (82).