Siriusseger efter stark laginsats i Örebro

02082021_1627873687.jpeg

Sirius tog på måndagskvällen tre tunga poäng när man besegrade Örebro SK med 2-0 borta på Behrn Arena efter en stark laginsats och mål av Adam Ståhl och Mohammed Saeid.

>> Matchfakta

Det var en jämn fotbollsmatch som utspelade sig i det periodvis kraftiga regnet på Behrn Arena på måndagskvällen. I en första halvlek som inte bjöd på någon allt för böljande fotboll turades lagen om att föra spelet och skapade ett fåtal målchanser vardera.

Adam Ståhl var den som först kom till ett riktigt hett läge när han på Kalle Larsons inlägg kunde avsluta på volley helt fri i straffområdet. ÖSK-målvakten Oscar Jansson kunde parera den gången när avslutet gick mitt på mål, men Ståhl skulle dyka upp i straffområdet fler gånger.

Sirius var det något piggare laget i inledningen av matchen, men när ÖSK fick en frispark en bit in på offensiv planhalva dök hemmalagets rutinerade striker Viktor Prodell upp i straffområdet. Helt ensam framför mål skarvade han dock bollen centimetern utanför John Alvbåges högra stolpe, och Sirius kom undan den gången. Istället kunde Blåsvart vända på spelet och några minuter senare ta sig fram till matchens tredje riktigt heta läge. Den gången verkade man bestämma sig för att få in bollen till varje pris.

Jesper Arvidssons inledande inlägg gick över de flesta i straffområdet, men Kalle Larson följde upp på andra kanten och spelade in bollen till Sam Lundholm. Hans avslut blockerades av en försvarare, och när Philip Haglund stormade fram för att slå in returen revs han ner av en annan. Bollen låg kvar bara någon meter från mål, och Adam Ståhl var nästa Siriusspelare att kasta sig fram för att trycka in den i nät. Inte heller hans första försök lyckades utan blockerades av en försvarare, men liggandes med ryggen mot mål kunde Ståhl till slut på något sätt sprattla till med foten och på så sätt skicka in bollen till 1-0 för Sirius.

Siriusledning i paus innebar ett ökat tryck från hemmalaget när den andra halvleken drog igång, och till att börja med hamnade Sirius långt ned i planen och gav Örebro chansen att föra spelet. Ett antal avslutsförsök blev det under inledningen av halvleken, men några riktigt heta målchanser dök aldrig upp. Istället kunde Sirius till slut ta sig ur sin låga position, åter ta kontrollen över bollen och sätta ett sett till matchbilden dessförinnan inte helt logiskt 2-0-mål.

Efter att Blåsvart rullat runt bollen i backlinjen var det till slut Kalle Larson som bröt mönstret med en chipp fram till Philip Haglund, som passerade Örebros press och skapade ett kontringsliknande läge för Blåsvart. Mohammed Saeid stack i djupled och på en perfekt passning från Haglund kunde han avsluta via en täckande Örebroförsvarare och in i mål.

– Vi sa innan matchen att vi vill vara en enhet i en hel match, och det tycker vi att vi lyckades bra med. Vårt passningsspel och anfallsspel har haft matcher då det varit bättre, men en sak som vi försöker prioritera och jobba med är att vi ska vara jävligt jobbiga att möta. Kan man inte ta bollen ska man i alla fall vara i vägen för bollen. Det var glädjande att se hur spelarna offrade sig och gjorde varandra bättre. Det var högsta prioritet. Många gånger vinner du matcher om du är bättre än motståndarna på den biten, säger Henrik Rydström.

Örebro återgick efter målet till vad som nu plötsligt var en reduceringsjakt, men de riktigt heta målchanserna fortsatte att lysa med sin frånvaro. Man sökte ytor ute på kanterna och matade inlägg efter inlägg mot det blåsvarta straffområdet, men närmare än Johan Bertilssons skott på en andraboll som dunkade hårt i reklamskyltarna bakom mål efter att ha passerat någon meter utanför stolpen kom inte hemmalaget.

– Spelarna tog ett jätteansvar, gjorde varandra och laget bättre. De ska ha en eloge för det, även sådana som Acke och Elias som haft en bra vår men inte startade idag, accepterade våra val och gjorde det jättebra för att pusha och stötta alla. Det är viktiga bitar. Vi har inte råd att inte vara ett jävligt bra lag, säger Henrik Rydström.

Blåsvart försvarade sig väl, vann duell efter duell och kunde utan allt för stora bekymmer kämpa sig igenom sex minuters tilläggstid och säkra tre viktiga poäng efter en stark laginsats och välförtjänt 2-0-seger på Behrn Arena.

– Jag tycker inte att Örebro har så mycket. Det är ingen sprakande fotbollsmatch åt något håll, men vi är nöjda med att vi kontrollerar deras anfallsspel så pass bra. Vi är bra när vi gör rätt saker, när vi jobbar hårt och är noggranna i veckorna. Det vi vill förbättra är jämnheten i det. Förhoppningsvis kan vi successivt ta de kliven, säger Henrik Rydström.

Två hållna nollor och sex poäng på de senaste tre matcherna har satt Blåsvart i en betydligt mer gynnsam tabellposition inför vårsäsongens sista match hemma mot Djurgården på lördag.

– Vi har tretton poäng efter elva matcher, sedan ska vi se till att det blir bra mot Djurgården också men det finns många positiva bitar för oss efter den här våren, som inte varit helt enkel med tanke på de skador vi haft. Det visar att gruppen är stark som kunnat hantera det, säger Henrik Rydström.

Säkra dina biljetter till matchen mot Djurgården på lördag genom att klicka här!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch