Siriusledare representerar Sverige vid Special Olympics

01082021_1627859586.jpeg

Tre ledare från Sirius parafotboll är just nu i Abu Dhabi för att representera Sverige vid en internationell konferens om idrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Special Olympics är en internationell organisation för idrottare med intellektuell funktionsnedsättning. Vartannat år arrangerar man tävlingarna World Games, som växlar mellan sommar- och vinteridrotter och samlar tusentals idrottsutövare med intellektuell funktionsnedsättning vid varje tillfälle.

2019 års World Games går av stapeln i Abu Dhabi 14-21 mars, och jämte idrottstävlingarna arrangeras även en konferens kallad Global Youth Leadership Summit, som samlar ungdomsledare med och utan intellektuell funktionsnedsättning från hela världen.

Äran att få utgöra den svenska delegationen till konferensen har tre ledare från Sirius parafotboll fått. Olle Ekman och Isak Langfors får sällskap av Ernst Cohen till Abu Dhabi, och det blåsvarta gänget lyfte från Arlanda på tisdagskvällen för några dagars spännande erfarenhetsutbyten med ungdomsledare från andra länder, med målet att utveckla idrotten för människor med intellektuell funktionsnedsättning.

– Vi är laddade! Det ska bli spännande att få träffa så många andra människor från andra länder och ta del av olika kulturer. Målet är att utveckla vår verksamhet, vi hoppas få inspiration och idéer på hur man kan göra det på ett bättre sätt, säger Ernst Cohen.

Alla deltagare presenterar varsitt utvecklingsprojekt på plats på konferensen, och för den svenska Siriusdelegationen är målet att fördubbla antalet deltagare i verksamheten.

– Vi har jobbat med vårt projekt och pratat ihop oss och sådär, men själva jobbet gör vi på plats. Vi ska också få titta på alla idrotterna, det blir spännande att se hur det fungerar, säger Ernst Cohen.

>> Läs mer om Sirius parafotboll

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch