Siriuslagen kliver in i årets Gothia Cup

02082021_1627883389.jpeg

Under måndagen inleds årets upplaga av världens största ungdomsturnering Gothia Cup i Göteborg, och fyra Siriuslag deltar i årets upplaga av turneringen.

Totalt deltar fyra blåsvarta lag i årets Gothia Cup, två från ungdomssektionen (i klasserna B15 och B18) samt två akademilag. Sirius U15 deltar i SEF Trophy som en av 32 svenska klubbar i Tipselit-nätverket, medan U17 för andra året i rad deltar i prestigefyllda Gothia Puma Trophy, dit 12 svenska och 12 utländska lag blir inbjudna av Svensk Elitfotboll och Gothia Cup.

I fjol blev det avancemang från gruppspelet för Sirius U17, men uttåg i åttondelsfinalen efter 1-0-förlust mot brasilianska Audax. Efter en stark vår i P17 Allsvenskan blickar laget nu fram emot en höst med deltagande i den allsvenska slutspelsserien, och årets turnering blir en riktig kickstart efter sommaruppehållet.

– Det blir en viktig förberedelse inför hösten, och sämre förberedelser kan man ha. Det är väldigt bra motstånd, men det är kul att vi får någonting att bita i. Vår utgångspunkt är att när vi dundrar igång matcherna ska vi prestera max. Huvudsyftet är att vi ska göra det här tillsammans för att dra lärdom av det. Det gav oss väldigt mycket i fjol, säger U17:s chefstränare Conny Sveijer.

För motståndet i årets gruppspel står IFK Göteborg, brasilianska Avai FC och portugisiska Estoril Praia, och Blåsvart inleder på måndagen turneringen mot de sistnämnda på Heden i centrala Göteborg, med avspark klockan 15.00.

Samtliga matcher i Gothia Puma Trophy (och flera matcher i SEF Trophy) livesänds på Gothia Cups hemsida, och matcher i övriga klasser går att följa genom liverapporter. Vi önskar alla deltagande Siriuslag ett stort lycka till!

>> Gothia Puma Trophy Grupp 4 (U17)
>> SEF Trophy Grupp 2 (U15)
>> Boys 18 Grupp 33 (P01)
>> Boys 15 Grupp 54 (P04)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch