Siriusdamer i EM-final

Ett effektivt Spanien satte Sverige under press direkt ochingen blev förvånad när de kunde ta ledningen efter 25 minuter. Sverigelyckades dock kvittera nästan omedelbart efter den påföljande avsparken ochäven ta ledningen en kvart in i den andra halvleken.Den spanska pressen bestod och sju minuter senare var detkvitterat. Sveriges ramstarka försvar höll laget kvar i matchen och vid fulltid vidtog straffläggning.Även där tog Spanien kommandot sedan Sverige missat sinandra straff. Filippa Angeldahl lade tryggt in den fjärde straffen och närSpanien missade sin femte straff blev det åter nerv i matchen. Nathalie Björnstegade fram till straffpunkten och jämnade kyligt ut ställningen.Dags för Spaniens sjätte straff. En olycklig Nuria Garrotetjongar bollen i ribban och plötsligt hade pendeln sväng över i svensk favör.Målvakten Emma Holmgren tar plats på straffpunkten och en veckas hård gnuggningpå straffar ger resultat. Skottet går in och Sverige är i EM-.final.För finalmotståndet står Polen som i sin semi besegrade Belgienmed 3 -1. Matchen spelas på fredag och kan följas live här:UEFA Live Score