Sirius värvar toppspelare inför eAllsvenskan

02082021_1627884176.jpeg

David ”Davve” Eidhammer och Lucas ”Afro” Wallman blir IK Sirius första FIFA-spelare. De kommer att representera Blåsvart i den kommande säsongen av eAllsvenskan.

Sirius deltar i den kommande säsongen av eAllsvenskan, Sveriges största professionella FIFA-tävling, där klubbar från Allsvenskan och Superettan gör upp om titeln som Sveriges bästa lag i FIFA 20. Nu är två tredjedelar av Blåsvarts laguppställning klar.

David ”Davve” Eidhammer, 22, vann eAllsvenskan med Malmö FF under förra säsongen, blev utsedd till MVP i slutspelet och togs ut i det svenska landslaget. Nu ser han fram emot att dra på sig den blåsvarta tröjan.

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och ser fram emot att göra den här satsningen, det är kul att få vara med på en sådan här ny resa i och med att det är Sirius första säsong i eAllsvenskan, säger David Eidhammer.

24-årige Lucas ”Afro” Wallman har varit bland Sveriges bästa FIFA-spelare under de senaste fem åren, och har stor erfarenhet av tävlingar såväl på nationell som på internationell nivå. Förra säsongen tog han Hammarby till kvartsfinal efter en andraplats i grundserien.

– Det känns väldigt bra, vi har fått ett jättebra bemötande av hela klubben och jag är jättetaggad på den kommande säsongen, säger Lucas Wallman.

Målet för de båda är solklart.

– Att vinna såklart. Det spelar ingen roll vad jag och Afro gör individuellt, vi är ett lag och tillsammans med hela föreningen ska vi försöka ta hem guldet, säger David Eidhammer.

– Jag har vunnit många titlar i min karriär och att vinna eAllsvenskan skulle vara den största. Målet var detsamma förra året och det gick inte, så nu är jag hungrigare än någonsin, säger Lucas Wallman.

Truppen ska kompletteras med en tredje spelare innan laguppställningen är helt klar, men Sirius klubbdirektör Christer Abrahamsson är glad över att kunna presentera de första två pusselbitarna.

– Vi tar det här på största allvar och går in i eAllsvenskan för att vara med och tävla om det. Davve och Afro är två utmärkta representanter för Sirius som både ger oss goda chanser att utmana om titeln och hjälper oss att utveckla den här nya delen av vår verksamhet.

Du kan följa Sirius FIFA-spelare inför och under eAllsvenskan på Twitter och Instagram!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch