Sirius värvar mittfältaren Adam Hellborg

  • App
02082021_1627885369.jpeg

Sirius har gjort klart med den 21-årige mittfältaren Adam Hellborg, som ansluter på ett treårskontrakt från seriekonkurrenten Kalmar FF.

Adam Hellborg är klar för Sirius! Den 21-årige mittfältaren ansluter från Kalmar FF, och har skrivit på ett treårskontrakt med Blåsvart.

– Adam är en bolltrygg central mittfältare som kan styra spelet med sitt passningsspel och som vi tror har en stor utvecklingspotential hos oss. Han är ytterligare en ung spelare med ett stort driv och vilja att utvecklas, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Under hösten besökte Adam Hellborg Uppsala för att träna med Sirius vid två tillfällen, och när han nu återvänder till träningsstart i början av januari är det alltså som blåsvart spelare på permanent basis.

– Det känns väldigt bra, jag är otroligt spänd på de kommande åren med Sirius. Jag känner Henrik Rydström sedan innan och fick ett väldigt bra intryck av övriga spelare och ledare när jag var där, och att spela i allsvenskan lockar såklart mycket, säger Adam Hellborg.

Sin allsvenska debut gjorde Adam Hellborg för Kalmar FF 2018, då det blev totalt nio framträdanden under säsongen. Under 2019 lånades han ut till Oskarshamns AIK i division 1 södra. Han har också representerat de svenska U17- och U19-landslagen.

– Jag är en mittfältare som gillar att ha bollen och är positionssäker och trygg i mitt spel. Men jag har såklart mycket kvar att utveckla, målet är att få spela och utvecklas så mycket som möjligt, säger Adam Hellborg.

Fakta, Adam Hellborg
Född: 30 juli 1998
Position: Mittfältare
Längd: 185 cm
Moderklubb: Emmaboda IS
Tidigare klubbar: Kalmar FF (2018-19), Oskarshamns AIK (lån, 2019)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch