Sirius värvar Elias Andersson från Varbergs BoIS

  • App
01082021_1627853169.jpeg

Den unge mittfältaren Elias Andersson är klar för Sirius. 21-åringen lämnar Varbergs BoIS i Superettan och ansluter till Blåsvart den 5 juli, efter sin semester. Han blir spelklar när transferfönstret öppnar den 15 juli. Kontraktet är skrivet på tre och ett halvt år, och gäller alltså över säsongen 2020.

Trots sin unga ålder är Elias Andersson redan en rutinerad spelare, med 69 Superettan-matcher för Varbergs BoIS sedan säsongen 2015, då han anslöt från Helsingborgs IF. Där hade han dessförinnan gjort 13 framträdanden i allsvenskan.

Han har dessutom gjort 12 U19-landskamper och hela 28 landskamper på U17-nivå. 2013 var han lagkapten i det svenska lag (där även Jakob Bergman fanns med) som tog brons i U17-VM.

– Elias är en spelare vi har följt länge och som vi tror ska passa bra in och kunna utvecklas än mer i vårt spelsätt. Han gjorde ett vad vi tycker klokt val i att gå till Varberg för att få speltid, och har redan hunnit göra många matcher på seniornivå. Han har en fin passningsfot, jobbar hårt och har visat prov på ledaregenskaper trots sin unga ålder, säger Thomas Lagerlöf.

Elias Andersson själv är spänd på att få ansluta till Sirius inför omstarten av allsvenskan.

– Det känns hur bra som helst. Jag har mött Sirius förut och de spelar en väldigt bra fotboll som jag tror ska passa mig. Det brukar dessutom alltid vara bra tryck på läktaren. Det känns som ett bra steg i karriären, säger Elias Andersson.

Foto: Marita Andersson/Varbergs BoIS

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch