Sirius värvar anfallaren Jonas Lindberg

  • App
01082021_1627858089.jpeg

Sirius har gjort klart med den 29-årige anfallaren Jonas Lindberg, som ansluter från GAIS på ett kontrakt som räcker över säsongen 2020.

På måndagen stod det klart att Sirius värvar Jonas Lindberg från GAIS. Anfallaren har skrivit på ett två och ett halvt år långt kontrakt med Blåsvart.

– Allt gick väldigt snabbt, det var kul att Sirius ville ta hit mig och jag hoppas kunna bidra, säger Jonas Lindberg, som gör sin första träning på måndagsförmiddagen.

Efter att ha varit en framträdande spelare för Ljungskile i Superettan under tre säsonger gick Jonas Lindberg inför 2016 vidare till norska Sarpsborg 08 och fortsatte på den inslagna vägen. Två lyckade säsonger i Norge slutade med en sjätte- och en tredjeplats i Eliteserien för Sarpsborg.

Inför årets säsong återvände Jonas Lindberg till sin tidigare klubb GAIS, där han spelat 15 matcher i Superettan under våren, men nu blir nästa klubbadress alltså IK Sirius.

– Det är ett fint spelande lag, de spelar bra fotboll och har ett bra passningsspel. Det tror jag kan passa mig bra. Jag är bolltrygg, en passningsspelare och gillar att öppna lite ytor. Det hoppas jag kunna bidra med i offensiven, säger Jonas Lindberg.

– Min målsättning är såklart att hjälpa laget att klättra i tabellen, det är därför jag är hitvärvad och det är det jag vill bidra med.

Thomas Lagerlöf beskriver Jonas Lindberg som en offensiv spelare man följt under en längre tid.

– Det är en spelare som vi följt bland annat när han spelade i Ljungskile, och han har också gjort det väldigt bra i Norge. Vi identifierar honom som en typisk Siriusspelare, som passar bra in i vårt sätt att spela fotboll, säger Thomas Lagerlöf.

– Han är en ganska mångsidig offensiv spelare som går att använda på många positioner, som bidrar med offensiv spetskompetens och gör poäng. Han är en naturlig tia eller en av två forwards lite beroende på hur man vill spela, men han kan spela på i stort sett alla offensiva positioner egentligen, säger Thomas Lagerlöf.

Fakta, Jonas Lindberg
Född: 24 mars 1989 (29 år)
Position: Anfallare
Längd: 177 cm
Moderklubb: Falköpings FK
Tidigare klubbar: Skövde AIK (2008-2010), GAIS (2010-2012), Varbergs BoIS (lån, 2012), Ljungskile SK (2013-2015), Sarpsborg 08 (2016-2017), GAIS (2018)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch