Sirius trotjänare: ”Ett kvitto på att jag gjort något bra”

  • App
02082021_1627886107.jpeg

Karl Larson är nu den spelare som varit längst i Sirius och med det kommer vissa privilegier. Som att få välja plats först av alla inne i det nya omklädningsrummet på Studenternas.

Utnyttjade du den rättigheten?

”Jag utnyttjade min rättighet genom att komma lite sent till den samlingen…Sedan valde jag ett hörn och fick väl Lukas Jonsson och Niklas Thor bredvid mig.”

Kalle Larson har varit med om hela resan som Sirius gjort. Sedan 2012 är han en av klubbens värdigaste trotjänare.

” Det är ju ett kvitto på att man gjort något positivt över lång tid. Jag trivs väldigt bra i och med klubben och klubben trivs uppenbarligen bra med mig. Att jag varit här längst är ingenting jag går runt och tänker på dagligen men det klart det är fint att vara länken mellan det som varit och det som är nu, det är något att vara stolt över.”

Reflekterar du ibland över resan du och Sirius gjort?

”Ja, det kan jag faktiskt göra. Jag kan stanna upp och tänka vilken skillnad det är nu, att få träna på fina nybyggda Studenternas när vi för inte länge sedan bytte om i en barack vid Löten…Och då var ändå Löten ett lyft mot hur det var före det…”

Hur är du i det som händer i samhället just nu, vem blir du i allt det här?

” Bra fråga….Man har ju sett fram emot säsongen hela vintern och det blir en slags tomhet när det blivit som det har blivit. Samtidigt förstår jag så klart att det är en allvarlig situation så man får försöka gilla läget. Hela samhället går ju på sparlåga just nu och det gäller ju fotbollen också. Samtidigt är fotboll inte prio just nu och både vi spelare och supportrar har ju förlikat sig med det.”

Hur har gruppen och laget reagerat?

”Det har varit en väldigt hög intensitet under hela våren och det var ett väldigt bra drag hela vintern och den energin har ju riktats mot premiären och hur man vrider och vänder på det så blir det ju en omstart och då får man försöka räkna ut hur man ska ta den omstarten. När premiären kan sättas kommer det bli lättare tror jag.”

Vad ser du när du ser Sirius 2020, med ditt tidsperspektiv?

” Jag hoppas och tror att vi har tagit ytterligare steg sedan förra säsongen och att vi kan börja etablera oss högre upp i tabellen och ett sätt att göra det tror jag kan vara att göra Studenternas till vår borg. Rent fotbollsmässigt tror jag det blir ett Sirius som kommer spela lite rakare och lite snabbare.”

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch