Sirius till topplats efter ny seger

01082021_1627843808.jpeg

Den första halvleken mellan Sirius och Kungsbacka blev en rätt chansfattig historia. Lagen turades om att hålla i taktpinnen medan två ramstarka försvar såg till att det inte gick att få så mycket gjort med taktpinnen. Frånsett ett par tre halvdana chanser per lag så spelades det mesta av på mitten av planen. Trots bristen på vassa målchanser så var det dock en högst underhållande match med mycket kamp.

Och än bättre skulle det bli, åtminstone med hemmapublikögon. I den 52:a minuten slog Julia Lyckberg en av sina perfekta hörnor. Bollen dalade ner mitt i högen av spelare där det utbröt lite flipper innan Mikaela Björklund resolut sköt fram den yttersta spetsen på stortån och petade in bollen till hemmaledning.

Knappt 20 minuter senare fick Kungsbacka en gyllene chans till kvittering när Karin Lundin drog en stenhård boll i ställningen. Bollen studsade ner i nacken på Emma Holmgren i Sirius mål och gick så när in innan Emma till slut fick kontroll över den.

Det där böljandet dök stundtals upp igen men när slutminuterna börjat ticka var det till slut Sirius som förmådde hålla huvudet kallast. Ett par minuter in på övertid rev Emelie Magnusson åt sig bollen och blåste iväg på en soloräd mot Kungsbackas mål. En räd som hon avslutade med att punktera matchen med att iskallt rulla in bollen till vänster om målvakten.

Dagens seger innebär att Emma Holmgren nu hållit nollan i fyra raka seriematcher och att Sirius tar ett par kliv uppåt i tabellen.

Foto: Björn Pettersson

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch