Sirius står redo för eAllsvenskan

02082021_1627887106.jpeg

Sirius Esport gör sig redo för en ny säsong i eAllsvenskan. Det nya laget består av ett välbekant ansikte och två nya bekantskaper. David ”Davve” Eidhammar, Douglas ”HortyGoose” Dahlberg och William ”Feerna” Fernström är blåsvarts representanter i eAllsvenskan 2o21.

Sveriges största professionella FIFA-tävling, eAllsvenskan, är tävlingen där klubbar från Allsvenskan och Superettan gör upp om titeln som Sveriges bästa lag i FIFA 21. I förra årets upplaga tog sig Sirius till en kvartsfinal i slutspelet. Vi återkommer med speldatum för den nya säsongen när de är spikade. Här nedan har du möjlighet att lära känna spelarna i årets lag lite närmare genom fem FIFA-präglade frågor:

1. Hur länge har du spelat FIFA?

David ”Davve” Eidhammar: 
– Har spelat FIFA sedan FIFA07, och tävlat på högsta nivå sedan FIFA17.

Douglas ”HortyGoose” Dahlberg:
– Sedan FIFA 06.

William ”Feerna” Fernström:
– Spelat FIFA hela min barndom egentligen men började väl spela lite mer seriöst när vid FIFA 18/19 när mina kompisar inte ville spela mot mig längre, sedan började jag tävla.

2. Favoritformation.

Davve:
– 4-2-3-1 tätt följt av 4-2-2-2.

HortyGoose:
– Gillar både 4-2-3-1 och 4-4-2(2) i årets upplaga av FIFA.

Feerna:
– 4-4-2/4-2-3-1.

3. Beskriv din spelstil.

Davve:
– Min spelstil består till stor del av ett tryggt och balanserat spel med snabba passningar i den sista tredjedelen. Duktig på att anpassa mig till motståndet och taktiskt manövrera ut dem.

HortyGoose:
– Jag spelar väldigt varierat, men framförallt är det bollinnehav som gäller för mig. Sen kan jag även spela kontringsspel om jag skulle behöva det. Spelar med snabba kombinationer mellan mina lagspelare för att komma förbi motståndaren.

Feerna:
– Min spelstil har alltid varit offensivt, mycket flärd, mycket skills. Har alltid velat göra snygga mål. Men inför detta FIFA har jag tränat på att ändra min stil lite och kanske kommer överraska några!

4. Varför föll ditt lagval på Sirius?

Davve:
– För mig var det en självklarhet att förlänga med Sirius. Jag gillar den riktningen som föreningen har tagit de senaste åren och de långsiktiga målsättningarna stämmer bra överens med mina egna. Det ska vara roligt att se Sirius spela fotboll, både på och utanför den virtuella planen.

HortyGoose:
– Det föll på Sirius för jag tror att vi kan gå riktigt långt som lag. Både Davve och Feerna är erfarna av spel i eAllsvenskan. Rutin är väldigt viktigt i spelet och det har vi gott om i laget.

Feerna:
– Ganska enkelt, sköna lagkamrater, hört mycket bra om Sirius som fotbollsklubb och sedan höra vad Sirius har för tankar och idéer framöver blev det bara ännu mer övertygande.

5. Vad har du för förväntningar på säsongen?

Davve:
– Jag hoppas så klart att det kan räcka hela vägen till SM-guld. Många klubbar satsar stort, men vi ska absolut vara med däruppe. Med min erfarenhet hoppas jag även kunna hjälpa mina nya lagkamrater till att ta nästa kliv i deras karriär. Att någon av oss tre kvalar in till ett internationellt event hade varit superhäftigt!

HortyGoose:
– Jag har höga förväntningar på oss som lag, som jag nämnde tidigare så har vi alla rutin från att spela i eAllsvenskan. Vilket kan vara helt avgörande i vissa matcher. Mitt mål är att vinna eAllsvenskan och det finns all möjligheter till det tillsammans med mina lagkamrater.

Feerna:
– Blir säkerligen en spännande säsong, är otroligt taggad och ska bli kul att se vad vi som lag kan uppnå i eAllsvenskan och även individuellt vad jag kan uppnå i år då jag känner att jag har börjat året bra och spänd på vad säsongen kan innehålla!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch