Sirius seriesegrare i U21 Superettan Norra

01082021_1627807543.jpeg

Sirius har haft en lyckad säsong i U21 Superettan Norra, och var redan innan måndagens avslutande match mot AFC United i praktiken klara seriesegrare. Tvåan Assyriska hade visserligen bara tre poäng upp med en match kvar, men att de skulle lyckas ta ikapp 32 (!) måls bättre målskillnad var knappast troligt. Sirius ville icke desto mindre avsluta grundserien på ett bra sätt, och fick efter en jämn start på matchen igång målmaskineriet ordentligt.

Efter några inledande chanser åt båda håll tog sig Kim Skoglund i den 26:e minuten fram i andravågen efter en hörna och kunde från straffområdeskanten placera in 1-0. Bara minuten senare kunde Daniel Ahonen rulla in tvåan och i matchminut 33 friställde Nicklas Maripuu Jonatan Berg med en passning i djupled, varefter Berg kunde sätta 3-0. Strax innan paus utökade Maripuu själv till 4-0 mot ett frustrerat AFC som inte kom åt Sirius snabbtänkta anfallsspel.

Efter den sanslösa målkavalkaden normaliserades matchen i denan dra halvleken, som var tät och chansfattig rakt igenom under sin första halva. Efter 70 minuter kunde Sirius utöka sin ledning till 5-0 när Anton Wängemar avslutade ett mönsteranfall med att stöta in ett högerinlägg från nära håll, men matchens avslutning blev AFC Uniteds bästa period i matchen. Under de avslutande minuterna kunde de orangeklädda rinna in bakom Sirius backlinje och reducera till både 5-1, 5-2 och 5-3, vilket blev slutresultatet.
– Det var 75 minuter med jäkligt bra anfallsspel och bra återerövring. Det är mycket som är bra, vi försöker spela Sirius fotboll helt enkelt, och det är jag jättenöjd med. Sedan sista kvarten tappar vi huvudet några gånger, är inte beredda att försvara ytan bakom och gör några misstag. Men vi vill ju spela med offensivt försvarsspel och är då motståndarna jäkligt skickliga, som de var, och man är lite trött, då kan det lätt bli så att man åker på några sådana mål, säger Siriustränaren Mirza Jelecak.

De tre poängen innebär alltså att förstaplatsen i U21 Superettan Norra är definitivt säkrad, och Sirius står som seriesegrare! Efter ett seriespel med en hel del tuffa matcher, men också en handfull mindre givande sådana (14-0 mot Syrianska och 12-0 mot Forward) väntar nu nya utmaningar i form av ett A-slutspel.
– Det är alltid roligt att vinna förstås, men också det att vi kan skapa en röd tråd där vi kan spela fotboll på samma sätt i U21 som vi vil göra i vårat A-lag, och att de yngre spelarna får känna på det. Vi ger dem verkligen utmaningar, inte bara sparka och spring utan de måste göra saker med bollen, de tvingas till det när vi spelar på det sätt som vi vill göra, säger Mirza Jelecak.
– Det har verkligen varit en morot att få spela mot ännu bättre motstånd, det ser vi fram emot.

A-slutspelet i Folksam U21 är uppdelat i två fyrlagsgrupper. De tre bästa lagen från U21 Allsvenskan Norra respektive Södra får sällskap av ettan från U21 Superettan Norra och Södra. Sirius kommer att ställas mot seriesegraren i den norra allsvenskan (Djurgårdens IF) samt tvåan och trean från den södra (just nu Halmstads BK och IF Elfsborg) i dubbelmöten hemma och borta. Efter dessa sex matcher går de två gruppsegrarna vidare till en avgörande final. Hur Sirius chanser ser ut för att nå ända dit är svårt att säga, menar Mirza Jelecak.
– Vi får se hur läget ser ut och vilket lag vi kan ställa på benen i matcherna, men jag tror absolut att om vi har ett sådant lag som vi haft på senare tid så kan vi vara med och göra bra matcher.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch