Sirius samarbetar med PACS för barns rättigheter

01082021_1627859036.jpeg

Sirius Fotboll inleder nu ett samarbete med PACS (Protection and Action for Children’s rights in Sports) för att ytterligare säkerställa att föreningen är en välkomnande plats för alla barn och ungdomar som vill spela fotboll.

PACS är en organisation som arbetar för att stärka barns rättigheter inom idrotten, och organisationens arbete styrs av FN:s barnkonvention. PACS vilar på tre pelare och övergripande mål: att ge alla barn möjlighet att idrotta, att garantera barn en trygg idrott och en frizon från övergrepp samt att ge barn en utvecklande idrottsmiljö.

Det vill man göra bland annat genom att utbilda barn om sina rättigheter enligt barnkonventionen och att stödja föreningar i deras förebyggande arbete för en trygg idrott.

– Sirius ska vara en inkluderande klubb för alla barn och ungdomar, och vi ska ta det uppdraget på allvar. Då behöver vi säkra upp att vår verksamhet verkligen står för det. Vi vill att Sirius miljöer ska vara ett föredöme där deltagande barn och ungdomar ska kunna söka stöd när det är stökigt eller oroligt någon annanstans, som t.ex. i hemmet eller skolan. Vi tror att PACS är en samarbetspartner som kan hjälpa oss att bli ännu bättre på detta, säger Mattias Sjunnesson, tf klubbchef i Sirius Fotboll.

PACS startades av juristen Louise Hammarbäck Miranda, som tidigare arbetat med UEFA och SvFF om hur man förebygger sexuella övergrepp inom idrott, och Sirius Fotboll blir organisationens första samarbetspartner.

– Jag vill att alla barn ska få idrotta i en trygg och utvecklande miljö och det är kul att få med sig en välkänd förening som Sirius på det här, som har sunda värderingar och vill och vågar vara först på bollen, säger Louise Hammarbäck Miranda, generalsekreterare på PACS.

Mer om PACS och Sirius Fotbolls samarbete kan du höra i detta inslag från TV4-sporten och från torsdagsmorgonens sändning i P4 Uppland.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch