Sirius kvar i Superettan säsongen 2016

Sirius spelade 1-1 borta mot Falkenberg efter Ante Erikssons mål, och totalt 3-3 över två matcher, men stod trots det som förlorare i det allsvenska kvalet då bortamålsregeln fällde avgörandet till Falkenbergs fördel.

Det började så bra för Sirius del. En något trevande start där Falkenberg fick rulla lite boll på sitt hemmagräs, men så började Sirius flytta upp sin apositioner. Till slut damp en hörna ned framför Andreas Eriksson framför mål, han vände om och rakade in bollen och så var Sirius i 1-0-ledning, 71 minuter från allsvenskan.

Plötsligt forsade Blåsvart fram mot ett skärrat Falkenberg, hittade inspel och inlägg och fick både hörnor och frisparkar i farliga lägen. Moses Ogbu kastade sig fram framför mål och fick ett jätteläge att utöka till 2-0, men försöket till slängnick på den lågt studsande bollen ledde bara till en lätt touch och en boll som styrdes en bit utanför den bortre stolpen. En torrare panna på Sirius lagkapten för dagen och Sirus hade suttit i en guldsits.

Initiativet växlade liteunder matchens gång, Falkenberg hade en del boll och kunde komma till ett gäng halvlägen, men i stort var det Sirius som kontrollerade den första halvleken. Den enda smolken i bägaren efter den första halvleken var egentligen att man redan efter en halvtimme tvingades använda sitt första byte, då Andreas Andersson efter att ha slagit en inspark skrek till och blev liggande med smärtor i låret. Lukas Jonsson fick komma in, göra debut i seriespel (eller vad nu detta skall betecknas som) för Sirius, och stod för en mycket övertygande insats.

Falkenberg kom dock ut med ny fart och energi i den andra halvleken, och Sirius trycktes ned i eget straffområde för en stund. Ändå höll man i, Falkenberg skapade lägen men kom inte särskilt nära. 45 minuter från allsvenskan. 40 minuter från allsvenskan. 35 minuter från allsvenskan. Vissa saker går inte att försvara sig mot. 56 minuter spelade, bollen dimper ned mitt på Sirius planhalva och nyzeeländske mittfältaren Dan Keat går på skott för Falkenberg. Skottet på halvvolley, träffen felfri, bollen färdas 25 sprikraka meter och går via stolpen och in. 1-1.

Från den punkten hade Sirius 34 minuter kvar på sig att att göra mål. Man försökte. Och man kom nära. Påhejade av ett alldeles magnifikt bortafölje som dominerade ljudbilden på Falkenbergs IP fullständigt försökte man ta en sista chans till ett alldeles magiskt avancemang. Man kämpade, man slet och man spelade inte dålig fotboll, men magion uteblev. Ante Eriksson fick öppet skottläge mitt i straffområdet men fick sitt skott blockerat i sista stund, Stefan Silva fick skottläge, men passade istället, Moses Ogbu fick iväg skottet från mitt framför mål men träffade med sulan istället för vristen, och under den sista skälvande minuten blev Erik Figueroas inspel lite, lite, lite för brant för tre framstormande lagkamrater i straffområdet.

Sirius var det bättre laget över två matcher och spelade 3-3 mot Falkenberg, men stod som förlorare på grund av färre mål på bortaplan. Man förlorade utan att förlora. Det blev inget allsvenskt avancemang, men Sirius bästa säsong på 41 år. Nästa år är vi på det igen.