Sirius herrar ute ur Svenska Cupen för i år

01082021_1627815090.jpeg

Cupdrömmen är över för den här gången. Efter ett gruppspel där Sirius pressade allsvenska Malmö FF hårt, betvingade likaledes allsvenska GIF Sundsvall och delade poängen med seriekonkurrenterna Ängelholms FF så är det istället fullt fokus på Superettan som gäller.

Förutsättningarna var glasklara. Det gällde att Giffarna skulle kämpa ner Malmö samtidigt som Sirius behövde ta en storseger mot gästande Ängelholm. Och det blev en start på dagens match som lovade mycket. Redan innan sekundvisaren hunnit ta sitt första varv rasslade det till bakom Ängelholms målvakt.

– Jag skickade ut bollen till Kalle Larson som bollade vidare till Kingsley Sarfo. Kingsley började driva och får fram en bra passning till mig, berättar målskytten Kim Skoglund. Jag hann inte tänka så mycket utan sköt bollen i första.

Dagens match hade många ansikten. De första tio minuterna hade Sirius total kontroll över matchen och därefter blev det kamp över hela planen utan att något av lagen kan sägas hade kommandot. I den andra halvleken tog Ängelholm över en del och kunde följdriktigt kvittera.

– Ängelholm spelade väldigt fin fotboll, säger Kim. Det blev delvis så att vi spelade en och en istället för som en enhet. Varför det blev så är svårt att säga, det kan helt enkelt vara så att vi blev trötta.

Kim konstaterar att resultatet är helt ok även om inte spelet var det hela tiden.

– Vi hade några bra omställningar och när vi kom till var vi riktigt giftiga men i dag gick det inte hela vägen. Cupen i all ära men nu tar vi med oss alla våra positiva prestationer och bygger vidare på dem inför seriespelet.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch