Nomineringarna till Sirius Fotbollsgala 2022 är här

vlcsnap-2021-11-26-10h16m43s378

Det är nu dags att presentera nomineringarna till Sirius Fotbollsgala. Det är medlemmarna i Sirius Fotboll som röstar fram vinnarna bland kandidaterna nedan. I omröstningen för årets spelare kan alla rösta. 

Jury

Följande personer ingår i juryn som utsett de nominerade:

  • Ulrika Moström Ågren, ordförande Sirius Fotboll.
  • Christer Abrahamsson, klubbdirektör Sirius Fotboll.
  • Daniel Bäckström, huvudtränare Sirius Fotboll.
  • Oscar Zettergren, akademi- och ungdomsansvarig Sirius Fotboll
  • Viktor Tullgren, ordförande supporterföreningen Västra Sidan.

Om priserna

Årets spelare
Den spelare som gjort störst skillnad på och utanför planen.
Omröstningen är öppen för alla. Klicka här för att lägga din röst.

Årets bedrift
En positiv kraft som alltid gör det lilla extra.
Medlemmar i Sirius Fotboll röstar fram vinnaren.

Årets förebild
Någon som visar vägen genom handling, med goda initiativ, och visar empati och förståelse för alla människor.
Medlemmar i Sirius Fotboll röstar fram vinnaren.     

Årets Gränslösa insats
En ideell gärning utöver det vanliga.
Medlemmar i Sirius Fotboll röstar fram vinnaren.     

Årets blåsvarta hjärta
För årets bästa ”kärlek till Sirius”. En enastående och utmärkande Siriuspersonlighet.
Medlemmar i Sirius Fotboll röstar fram vinnaren.

hjärta

Karl Larson
Oavsett vilken arena vi har spelat på, vilken division vi har befunnit oss i eller vilka som har varit tränare har Karl Larson alltid varit en tydlig konstant i det blåsvarta kollektivet. Under de elva säsonger som Kalle varit blåsvart trogen har Sirius tagit steget från en division 1-klubb till en klubb som i år gör sin sjätte raka allsvenska säsong. En resa som Kalle i allra högsta grad varit en viktig del av, och dessutom i en tid där klubblojalitet blir allt mer ovanlig i fotbollsvärlden. Att då haft en tydlig trofast lojalitet till Sirius har varit mycket uppskattat från supportrarna. Många Siriussupportrar har aldrig ens upplevt ett Sirius utan Kalle. Kalle kan blicka tillbaka på en fantastisk karriär i Sirius där han lyckats bli en blåsvart ikon som för alltid kommer att vara ihågkommen!

Arvid Lundkvist
Undrar du hur det är i Värnamo en måndagskväll i april? Du kanske funderar på hur en vanlig onsdag på Listerlandet i maj kan te sig, eller hur vädret brukar vara i Sundsvall sent i oktober? Fråga Arvid, för han vet. Under 2022 har Arvid varit på plats under alla Sirius fotbolls hemma- och bortamatcher. Med en ”perfect season” som mål har han medelst minibussar, Västra Sidan-bussar och snedåkande tåg säkerställt att Sirius alltid – oavsett plats och tid – fått ett ovillkorligt läktarstöd på matcherna. En enastående bedrift av en ung kille med ett stort och envist Siriushjärta.

Pelle Forsberg
Få, om ens någon, har spenderat fler år som Blåsvart arbetare än Pelle Forsberg. Vare sig det handlar om arbetet som Ungdomskonsulent, sittandes i receptionen på Sirius hemmamatcher eller i andra fotbollsforum så har Pelle alltid representerat Sirius på bästa möjliga vis. Att göra det över tid är inget annat än ett tydligt exempel på ett starkt bultande blåsvart hjärta.

bedrift

Jakob Johansson
Jakob har i sin roll som lagläkare uppgiften att rycka ut när något håller på eller har gått snett, och han är med noggrannhet, problemlösningsförmåga och samarbetsvilja en viktig spelare i laget bakom laget. Jakob har så klart även spelat en nyckelroll i den svåra situationen som pandemin innebar för klubben – ett uppdrag han skött med bravur och som inneburit att klubbens A-lag klarat sig igenom en utmanande och svår situation på bästa möjliga sätt. Jakob personifierar på ett fint sätt hur en positiv kraft kan verka i en idrottsförening och är därför nominerad i kategorin ”Årets bedrift”.

Susanne Korsfeldt
En sann resurs för alla. Hon håller ordning och reda på klubbens ekonomi och rapporteringar samtidigt som hon målar om och inreder vårt sportkontor. Det finns ingen hejd på positiv energi som hon generöst sprider till klubbens anställda, inte minst genom sina onsdagsfrukostar.

Sara Orebrand
Hon är alltid där. Nätverksfrukostar, golftävlingar eller matchdag. När Sirius bjuder in till aktivitet är hon alltid med och bidrar, och det känns som att hon alltid varit där. En stark och tydlig representant för det som är det bästa med Sirius Fotboll Partnernätverk

årets gränslösa insats

Tryggve Pederby
Med fötterna tryggt rotade både på ståplatsläktaren och i medlemsdemokratin har Tryggve visat stort engagemang för Sirius Fotboll, både som supporter på läktaren och medlem på årsmötet. Tack vare Tryggves motioner har styrelse och årsmöte bland annat fått ta ställning till och reflektera kring frågor om hållbarhet och mänskliga rättigheter. En idrottsförening är sina medlemmar och ju mer engagerade medlemmar desto mer levande förening – och att Sirius fotboll är en levande och vital förening har Tryggve i år bidragit stort till.

Bosse Pettersson
Igår, idag och imorgon gör han enorma insatser för Blåsvart. Han arbetar i alliansmoderns styrelse samtidigt som att han är en eldsjäl inom bland annat Sirius loppisverksamhet. En sann ambassadör för Sirius samtliga specialklubbar som alltid finns där för att bidra till klubbarnas utveckling.

Mie Karlström
Med en stadig hand och massa med energi har och är hon en starkt bidragande resurs runt hela vårt matchevenemang. Hon ser alltid all personal och tummar aldrig på kvalitén i sitt utförande. Genom sitt proffsiga arbete bidrar hon med trygghet till hela organisationen.

forebild 2

Conny Svejier
Med en outtröttlig vilja att hela tiden hjälpa människor framåt är Conny Sveijer en utmärkt förebild. Med en respektfull människosyn och ett tydligt ledarskap vägleder han dagligen unga och vuxna på deras väg till att bli sina bästa jag. Conny bidrar, med sin erfarenhet och empati, till att klubben fortsätter att ta hållbara steg på ungdoms- och akademisidan.

Ian Sirelius
Med sitt engagemang för klubben och Uppsalas ungdomar är Ian Sirelius en god förebild. Han jobbar ständigt för att engagera stadens yngre genom bland annat Nattfotbollen och Skolsamverkan. Ian bidrar till att skapa positiva forum för våra skolungdomar samt att skapa meningsfulla mötesplatser i blåsvart anda.

Jonas Qvarnström
För den som rört sig på ståplatsläktaren på Studenternas de senaste 20 åren, vare sig den hetat Sektion, A, B, N eller Arkens Gärde, vore det en bedrift att inte veta vem Jonas Qvarnström är. I över två decennier har Jonas varit en aktiv röst i den aktiva supporterkulturen, och inte minst i Västra Sidan. Under 2022 tog han klivet in som SLO och har under året varit en ovärderlig faktor i samspelet mellan supportergrupperingar, klubben och polisen. Jonas är en person som alla på Arkens Gärde tycker om och respekterar. Han sprider trygghet runt sig och har en stor del i att möjliggöra den inramning som omger Sirius fotbolls hemma- och bortamatcher.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch