Sirius Fotbolls nya klubbchef klar

01082021_1627818879.jpeg

Det blir Umeå-sonen Michael Lundgren som tar hand om rodret på Sirius Fotbolls kansli. Han tillträder i mitten av maj då han lämnar sitt nuvarande arbete på Företagarna.

– Vi sökte en person som bottnar i idrottsrörelsen, som både kan bygga och utveckla organisationer och som har kunskap från sälj och marknad och där har Michael alla rätt, berättar Sirius Fotbolls ordförande Ove Sjöblom. Vi är övertygade om att vi gjort rätt val och att Michael kommer att tillföra mycket i den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet.

Med en fot i idrotten och den andra i företagandet – främst från sälj och marknad -tar Michael Lundgren med sig en bred kompetensmix in i organisationen. Han har arbetat med försäljning under hela sin yrkesverksamma karriär och är i sin nuvarande roll partneransvarig på Företagarna, Sveriges största medlemsorganisation för små och medelstora företag.

Michael berättar att han ser det som viktigt att få alla delar av en verksamhet att dra åt samma håll, för att nå bästa möjliga resultat med de förutsättningar som finns. Han räknar med att involvera sig i den operativa verksamheten på djupet.

– Jag vill vara mer än bara en styrande chef. Sirius Fotboll fungerar redan i dag väldigt bra och det känns intressant att få möjligheten att vässa verksamheten ännu några snäpp. Nu ser jag fram emot att komma på plats och börja det operativa arbetet.

Idrottsbakgrunden sträcker sig inte bara över de egna erfarenheterna utan hela familjen har en späckad troféhylla med guldmedaljer och andra utmärkelser från alla möjliga idrotter, bland annat damfotboll.

För egen del delade Michael sin tid mellan hockeyn och fotbollen fram till 15-årsåldern, bland annat deltog han i Elitpojklägret för 15-åringar i Halmstad och spelade han för Västerbotten i TV-pucken. Till slut blev det dock för mycket med 10 – 15 olika träningspass i veckan och Michael valde att gå vidare med hockeyn där han en tid spelade på division 1-nivå med Vännäs Hockey.

Den aktiva karriären är nu över men Michael odlar vidare idrottsintresset som tränare för pojkar 03 i Sigtuna.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch