Sirius Fotboll och Uppsala får EM-kvalmatch för U21

01082021_1627807356.jpeg

Sirius Fotboll har fått uppdraget att arrangera en EM-kvalmatch för regerande EM-mästarna i U21 i början av oktober, mot Estland.

– Självklart är vi stolta över att vi blivit tillfrågade och utvalda, säger Sirius Fotbolls vd Ola Andersson. Det är också väldigt roligt att i samarbete med Världsklass Uppsala* få erbjuda Uppsala och Uppland ett så stort evenemang som detta.

Redan i maj kom en första sondering från Svenska Fotbollförbundet och i mitten av juni kom den formella förfrågan som lett fram till att Sirius Fotboll fått uppdraget att ordna EM-kvalmatchen mellan Sverige och Estland den nionde oktober.

– Vi har varit runt och besökt flera tänkbara arenor, berättar Svenska Fotbollförbundets evenemangschef Jörgen Larsson. Det finns begränsningar som gör att det inte är så många svenska arenor som kan komma i fråga, till exempel krav på naturgräs, högst två timmar till internationell flygplats och minst 1500 sittplatser. Dessutom är det intressant att komma till en stad där vi inte spelar så ofta.

Det är till stora delar ett nytt lag som kommer till Studenternas men rent åldersmässigt är det fyra – fem spelare som platsar rent åldersmässigt, berättar Jörgen Larsson. Bland dem återfinns succéspelaren Simon Tibbling, som till vardags spelar i holländska FC Groningen.

Sirius evenemangsansvarige, Per Nohr, är den som hållit i diskussionerna med Svenska Fotbollförbundet.

– Det är flera faktorer som fällde avgörandet till vår fördel, berättar Per. Vi har tidigare ordnat U19-landskamper och SvFF vet att vi gör det på ett proffsigt sätt. Dessutom har Studenternas en av Sveriges bästa naturgräsplaner.

Övriga lag i Sveriges kvalgrupp är – förutom Estland – Georgien, San Marino, Kroatien och Spanien.

*Världsklass Uppsala är ett unikt samarbete mellan ett antal företag, kommunen, landstinget och Uppsalas båda universitet. Världsklass Uppsala vill stötta arrangemang inom vetenskap, sport och kultur som stärker Uppsalas attraktionskraft nationellt och internationellt.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch