Sirius Fotboll kallar till presskonferens

01082021_1627857322.jpeg

A-lagsspelare testad positivt vid dopingkontroll

Efter matchen mot Hammarby den 1:a april lämnade en av Sirius Fotbolls spelare ett dopingprov som vid den efterföljande analysen visade ett positivt resultat. Riksidrottsförbundet informerade vid lunchtid under gårdagen föreningen om resultatet samt meddelade en interimistisk avstängning av spelaren.

Sirius Fotboll tog omedelbart kontakt med den berörda spelaren för ett första samtal. Spelaren fick också information om att han tills vidare är avstängd från gemensamma anläggningar, träningslokaler och arenan.

Sirius Fotboll tar starkt avstånd från allt användande av droger och prestationshöjande substanser. Samtliga spelare informeras vid kontraktsskrivning om Sirius inställning till bruk av förbjudna preparat och substanser. Detta regleras också i spelarkontrakten. I kontrakten förbinder sig spelarna att inte använda förbjudna substanser och att i alla delar följa FIFA:s, UEFA:s, Riksidrottsförbundets och SvFF:s antidopingregler.

Samtliga spelare informeras också på årlig basis om effekter och konsekvenser av användande av kosttillskott och andra preparat, som till exempel smärtstillande preparat. De är också skyldiga att till lagets läkare regelbundet redovisa kostvanor samt användande av eventuella kosttillskott och läkemedel.

Med anledning av ovanstående bjuder vi in till presskonferens för att så långt möjligt – med hänsyn tagen till både direkt och indirekt berörda – informera om utvecklingen i ärendet.

Tid: 2018-04-19, 17:00
Plats: Sirius Fotbolls kontor, Sportfältsvägen 3, Uppsala

Föranmälan görs till Mats Karlström på mats.karlstrom@siriusfotboll.se

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch