Sirius Fotboll genomgår hbtq-utbildning under 2019

  • App
01082021_1627858909.jpeg

Studenternas blir Sveriges första hbtq-diplomerade arena, och som ett led i detta kommer Sirius Fotboll att genomgå en hbtq-utbildning under hösten 2019.

Den nya fotbollsarenan som byggs på Studenternas blir Sveriges första hbtq-diplomerade arena, meddelade Uppsala kommun under sommaren. Det innebär bland annat att arenan anpassas så att det finns toaletter och omklädningsrum tillgängliga för alla, oavsett upplevd könstillhörighet.

Det innebär också att såväl arenans personal som föreningarna som kommer att vara hyresgäster på arenan ska genomgå en hbtq-utbildning.

I september togs ett första steg när personal från Sirius Fotboll deltog i en inledande föreläsning inför utbildningen. Själva utbildningen för hela Sirius Fotbolls organisation kommer att gå av stapeln under hösten 2019, i form av fyra utbildningstillfällen under en sexmånadersperiod.

– Vi välkomnar verkligen kommunens initiativ och ser fram emot att få sätta igång vår del i utbildningen under 2019. Det är oerhört viktigt att alla känner sig välkomna i vår förening och på våra matcher, och det här är ytterligare ett steg i den riktningen, säger Michael Lundgren, klubbchef i Sirius Fotboll.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch