Sista chansen att säkra dina andelar i Sirius Fotboll

01082021_1627850978.jpeg

Nu går försäljningen av andelar i Sirius Fotbolls transferöverskott in på slutspurten. Sista chansen att säkra dina andelar är den 1 april. Här under kan du läsa mer om upplägget.

Här köper du dina andelar: https://www.tradeinsports.se/index.php/sirius

Sirius Fotboll blir den första klubben i Sverige att lansera så kallad ”Crowd Investing”. Klubben säljer andelar för 100 kronor styck som berättigar till en del av Sirius Fotbolls transferöverskott 2017/2018.

Sirius Fotboll vann Superettan 2016 och spelar 2017 i Allsvenskan. Sirius Fotboll lanserar Crowd Investing genom att sälja andelar i klubbens transferöverskott på sportbörsen www.tradeinsports.se. Klubbens mål är att sälja 9 000 andelar för 100 kronor styck. I utbyte mot de 900 000 kronor som Sirius Fotboll tar in får andelsägarna totalt 30% av det eventuella transferöverskott som klubben gör under perioden 2017-07-15 till och med 2018-03-31.

Transferöverskottet motsvarar det belopp klubben säljer spelare för under perioden 2017-07-15 till och med 2018-03-31 med avdrag för det belopp klubben köper spelare för under samma period. Andelsförsäljningen pågår fram till 2017-04-01.

Riskkapital har finansierat Svensk Fotboll sedan början av 2000-talet. Kapitalstarka privatpersoner och riskkapitalbolag har investerat i bland annat spelarrättigheter. Sirius Fotboll blir den första klubben som möjliggör för den breda massan fans att investera genom andelsköp från 100 kronor via en onlineplattform.

FIFA har sedan 2015 förbjudit tredjepartsägande i spelare, men tillåter andelsägande i klubbarnas totala transferöverskott och där riskkapitalet inte är vigt till ett specifikt ändamål.

Andelsförsäljningen är ett sätt för Sirius Fotboll att harmonisera en intäktsström som korrelerar med den sportsliga prestationen och därmed varierar mycket mellan åren. Genom att sälja ut en del av intäktsströmmen på förhand minskar variationen i intäkterna och budgeteringen förenklas.

– En idrottsverksamhet är unik i den bemärkelsen att intäkterna styrs av vad som händer på plan och därmed har en slumpmässig karaktär sett över korta perioder. Historiskt har detta skapat problem för många klubbar och vi jobbar med att identifiera verktyg som adresserar problemet, säger Sirius Fotbolls ordförande Ove Sjöblom.

Andelar i transferöverskott medför risken att klubben köper spelare för ett större belopp än vad man säljer för och att andelsägarna därmed förlorar det insatta beloppet. Sirius Fotbolls ambition är dock att jobba långsiktigt med andelsmodellen, varför andelarna måste ge en bra återbetalning under vissa år för att fansen ska fortsätta köpa andelar.

– Vår ambition är att erbjuda en produkt som långsiktigt engagerar våra fans och de generellt fotbollsintresserade som tycker det är spännande att följa transfermarknaden. För att andelsköparna ska återkomma måste vi visa att kunderna kan tjäna pengar, trots att de kan komma att förlora pengar under vissa år, säger Ove Sjöblom.

Crowd Investing-plattformen Trade in Sports jobbar sedan tidigare med en mängd individuella idrottare som finansierar sina satsningar på motsvarande sätt. Företaget ser en outnyttjad potential inom lagidrotten där klubbarna i dagsläget inte kapitaliserar på fansens intresse för transfermarknaden och för att bidra till klubbarnas utveckling.

– Idag är det endast en liten delmängd av fansen som bidrar till finansieringen av klubbarna. Med rätt paketering kan klubbarna engagera fler och även nå de som inte är klubbfans men som tycker att det är kul att följa transfermarknaden eller ge bort en andel i present. ”, säger Trade in Sports VD Claes Holmström.

Mer information om Sirius Fotbolls andelserbjudande finner ni på https://www.tradeinsports.se/index.php/sirius

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch