Sirius fortsatt obesegrade i Elitettan

I Elitettans tredje omgång var det dags för Sirius att besöka Göteborg och Jitex Mölndal. Jitex, som spelade i Damallsvenskan så sent som ifjol, har öppnat serien med att hemmabesegra QBIK med 3-0 och förlora borta i derbyt mot Kungsbacka (3-1).

Sirius öppnade matchen mycket bra med ett välstrukturerat spel där Caroline Lundberg fick en bra möjlighet redan efter några minuter. Efter det lossnade dock greppet om matchbilden, som blev betydligt svängigare, och det passade kontringsstarka Jitex bra. Innan halvtid lyckades Sirius dock att åter skapa en mer ordnad matchbild, något laget talat om inför matchen.

I halvtid putsades det på små detaljer i ett spel med få klara målchanser för bägge lagen. Andra halvlek hade inte hunnit bli gammal innan Sirius stängde matchen med tre snabba mål.

I minut 51 stod Stina Melin återigen för en fin prestation när hon fintade bort en Jitex-anfallare och lade en fin djupledsboll som Tempest-Marie Norlin snappade upp. I hög fart frispelade hon sin forwardskollega Caroline Lundberg, som enkelt kunde lägga bollen i mål.

Blott fem minuter senare var det dags igen när Fanny Andersson stod för en fin öppnande passning från sin mittfältsposition. Adress på passningen var återigen Caroline Lundberg, som lyckades slå in sin egen retur.

Sista spiken i kistan kom två minuter senare när Sirius återigen lyckades ställa om på en högt stående Jitex-backlinje. Tempest-Marie Norlin var sist på bollen efter framspelning av Julia Lyckberg.

Efter kunde Sirius med trygg hand föra matchen i hamn, med Emma Holmgrens debutnolla intakt. Elin Åkerman och Aisha Faiqi fick sina första minuter i årets elitetta. Sirius sista byte blev Märta Säfström.

Sirius är nu enda laget i serien som inte släppt in något mål och parkerar för närvarande på andraplats, efter Djurgården, som gjort imponerande 14 mål.

Text: Olof Unogård

Jitex Mölndal BK-IK Sirius FK 0-3 (0-0)
0-1 (51) Caroline Lundberg, assist: Tempest-Marie Norlin
0-2 (56) Caroline Lundberg, assist: Fanny Andersson
0-3 (58) Tempest-Marie Norlin, assist: Julia Lyckberg