Sirius bjuder in med ny kommunikationssatsning

  • App

Sirius tar in ett nyförvärv till kommunikationsstaben inför sin fjärde allsvenska säsong 2020! Marcus Birro ansluter för att visa klubben ur nya vinklar och lyfta fram människorna runt omkring den.

UPPDATERING 5/12
Vi märker att många har frågor om detta och vill därför ge ytterligare bakgrund till projektet: Vi vill bjuda in Uppsala till att lära känna Sirius Fotboll från insidan, genom någon som kommer in med nya ögon och kan plocka fram historierna som vi själva missar. En konsult är anlitad under första halvan av 2020 för att följa Sirius inifrån och ut. Fokus är helt och hållet på Sirius och människorna i och runt föreningen. Målet är att detta ska utmynna i unikt innehåll med filmer inifrån verksamheten varje vecka, som ger våra supportrar en helt ny inblick både i A-laget och klubben som helhet. Marcus Birro är anlitad som någon som utifrån sina fotbollskunskaper, journalistiska förmåga och stora erfarenhet kommer att kunna genomföra detta arbete. Att han sedan tidigare har en god relation till den sportsliga organisationen är också det en fördel i arbetet, som bygger på förtroende och välkomnande.

Sirius förstärker kommunikationsstaben inför den allsvenska säsongen 2020! Journalisten och författaren Marcus Birro kommer från och med januari månad att ansluta till Sirius kontor för att utveckla kommunikationsarbetet kring föreningen.

– Jag är suveränt taggad på att vara en del i arbetet med att berätta historien om Sirius. Jag vill hjälpa till att få så många som möjligt att upptäcka glädjen och stoltheten med att ha ett allsvenskt lag i den egna staden, säger Marcus Birro.

Han kommer främst att arbeta med filmer och annat material som är tänkta att visa delar av Sirius som kanske inte alltid når ut och lyfta klubbens profiler och varumärke både i och utanför Uppsala. Det handlar om att presentera klubben och människorna runt omkring den på nya sätt.

– Jag är ödmjuk och motiverad inför den här uppgiften och tror att jag kan hjälpa till att visa Sirius ur lite nya vinklar. 2020 är ju ett spännande år i svensk fotboll, inte minst för Sirius som ju inviger sin nya arena och allt. Stjärnan ska lysa klarare än någonsin under 2020, säger Marcus Birro.

Marcus Birro har skrivit och givit ut tjugo böcker och vunnit flera priser för sitt skrivande, bland annat det prestigefyllda Dan Andersson-priset. Han har även arbetat som sportjournalist under många år, hörs i podcasten Studio Allsvenskan och har tilldelats Svenska Fans pris Guldskölden vid två tillfällen.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch