Sirius föll i tät match på Gamla Ullevi

  • App
02082021_1627884076.jpeg

Sirius fick åka hem poänglösa från Gamla Ullevi på lördagen efter att ett effektivare IFK Göteborg gått vinnande ur en tät drabbning med slutresultatet 2-1 (2-0).

>> Matchfakta

I en jämn matchinledning på Gamla Ullevi var det IFK Göteborg som tog ett tidigt grepp om matchen med ett 1-0-mål på sin första riktiga målchans. Det var efter 12 minuter som ett inlägg från höger flög högt upp i luften via Adam Ståhls benskydd och damp ner bakom Kebba Ceesays rygg där Lasse Vibe smet fram och petade in ledningsmålet för hemmalaget.

Sirius satte ny fart åt andra hållet och kom snart till några hyfsade kvitteringslägen. Christer Gustafsson försökte två gånger vinkla in bollen från straffområdeslinjen, men stoppades båda gångerna av Göteborgsmålvakten Anestis, och några hörnor skapade oreda i hemmalagets försvar, men den första halvleken blev totalt sett en ganska tillknäppt historia.

– Första tio är min bild att vi har ett litet övertag, och egentligen första gången de närmar sig vårt straffområde så dyker bollen ner bakom Kebba och in framför Vibe. Sen tycker jag det är ganska jämnt fram till 2-0. Just där och då känns det som att de varit inne i vår box två gånger och gjort två mål, säger Mirza Jelecak.

Hemmalaget var de som kanske satte mest fart på bollen, men man bröt sällan igenom Sirius försvar. När man väl gjorde det tog Blåvitt dock till vara på lägena, och på sin andra egentliga målchans i matchen utökade man sin ledning. Tobias Sana tog sig ned till kortlinjen och slog in ett inspel i mitten, där Robin Söder omringad av Siriusförsvarare ändå hann först på bollen för att peta in 2-0 efter 29 minuter.

– I slutet på första ändrar de lite på sin speluppbyggnad och vi får inte riktigt grepp på dem med vår press. Minut 30-45 kändes Blåvitt bättre än oss, men det är också den enda perioden där jag känner att de är det. Resten av matchen är jämn eller vi har övertaget. Men hamnar man i underläge med 2-0 kan det lätt bli så, säger Mirza Jelecak.

I den andra halvleken tog Sirius tidigt kommandot och behöll det i stort sett matchen ut, när hemmalaget allt mer började fokusera på att bevaka sin ledning. Ett aggressivt Sirius fick allt mer betalt för sitt presspel, tog över bollinnehavet, och det tog bara knappt sex minuter att få kontakt även i målprotokollet.

Jonas Lindberg tog hand om en frispark mitt på offensiv planhalva och hittade Kebba Ceesay vid den bortre stolpen. Han nickade bollen tillbaka tvärs över målet och in till 2-1, och nu var Blåsvarts kvitteringsjakt efter 51 minuter igång på allvar.

Sirius försökte och försökte under de återstående 39 minuterna, man fortsatte att komma till halvlägen under hela den andra halvleken men skapade inte riktigt de där stora, klara målchanserna. Daniel Jarl, Ian Sirelius och comebackande Stefano Vecchia kom alla in för att försöka hitta nyckeln till att låsa upp den blåvita försvarsmuren, men den återfanns aldrig den här lördagkvällen.

– Vi gör några justeringar i halvtid och får jättebra betalt för det, sedan gör vi mål och har bra energi. Vi skapar egentligen halvlägen hela matchen där det blir farligt några gånger, men det är väl besvikelsen i andra halvlek, att vi inte lyckas få ut fler klara målchanser än vad vi får, säger Mirza Jelecak.

Besvikelsen var stor i Sirius omklädningsrum efter att en sista hörna på tilläggstid runnit ut i sanden och domaren blåst av en match på Gamla Ullevi där Blåsvart hela tiden hade poängen dinglande framför ögonen, utan att nå riktigt ända fram.

– Jag tycker inte vi förtjänar att förlora den här matchen, men vi får skylla oss själva för vi måste vara skarpa i alla situationer nära vår box. Lite oflyt, men det är fortfarande upp till oss att inte släppa in mål varje gång de närmar sig vårt straffområde. Det känns extremt tungt att torska idag, för mot ett topplag gör vi en ganska bra match, säger Mirza Jelecak.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch