Sirius får över 225 000 kronor från Gräsroten

  • App
01082021_1627858924.jpeg

Sirius Fotbolls ungdomsverksamhet tilldelas över 225 000 kronor när Svenska Spel delar ut årets pengar från projektet Gräsroten.

Svenska Spel delar varje år ut 50 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott genom projektet Gräsroten. Det är spelkunderna själva som bestämmer fördelningen av pengarna genom att ansluta sitt spelkort till sina favoritföreningar.

För Sirius Fotbolls del innebär det i år ett tillskott på över 225 000 kronor till ungdomsverksamheten, en ökning från 213 000 kronor jämfört med i fjol. Pengarna är ett mycket välkommet bidrag till verksamheten.

– Det betyder jättemycket, eftersom det ger oss en möjlighet att driva projekt inom ungdomsverksamheten som den ordinarie ekonomin inte skulle ge möjlighet till, säger Mattias Sjunnesson, ungdomsansvarig i Sirius Fotboll.

Förra årets pengar användes främst till ett projekt för att engagera och utbilda unga ledare i åldrarna 15-25 år. Det arbetet har kommit en lång bit på vägen under året, och kan nu fortsätta under nästkommande år.

– Vi kommer att fortsätta att rekrytera och utbilda unga ungdomsledare till våra lag. Vi kom ungefär halvvägs i år, och målet för 2019 är att alla våra ungdomslag utöver de vanliga föräldratränarna också ska ha varsin ungdomsledare, säger Mattias Sjunnesson.

Stort tack till alla er som är med och bidrar till att vi får en större och större del av pengarna från Gräsroten varje år och därmed kan utveckla vår ungdomsverksamhet ännu mer.

Ansluter dig till Gräsroten och väljer Sirius Fotboll som en av dina favoritföreningar gör du genom att klicka här!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch