Sirius Esport är redo för eAllsvenskan

Sirius Esport representeras under den kommande säsongen av Douglas ”HortyGoose” Dahlberg och Oskar ”Wetteus” Wettéus. Douglas gör sin andra säsong i Blåsvart medan Oskar gör sin första. Målet är att ta hem titeln till Uppsala. 

Förra årets upplaga av Sirius Esport tog hem gruppsegern i grupp B. Därefter tog det dock stopp i den första slutspelsomgången när Örgryte IS, tillika mästarna 2021, blev för svåra. Det är ännu inga speldatum fastställda för eAllsvenskan. Starten beräknas till början av november.

hemsida_nyhet

Lär känna spelarna:

 

Hur känns det att representera Sirius under den kommande säsongen?

HortyGoose:
– Det känns mycket bra att fortsätta representera IK Sirius under FIFA 22. Denna gång tillsammans med Oskar Wettéus som är en grym spelare. Därför känns det extra bra att spela i Sirius igen.

Wetteus:
– Det känns fantastiskt. Har endast fått positiva intryck från klubben och jag är redo att jobba stenhårt för att nå framgångar tillsammans med min lagkamrat, de ansvariga, men även med Sirius som klubb.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

HortyGoose:
– Mina förväntningar är att vi ska gå för segern i hela eAllsvenskan, både jag och Wettéus har varit med länge på FIFA-scenen. Att vi nu får spela tillsammans kommer bli otroligt kul. 

Wetteus:
– Jag har höga förväntningar, både på ett individuellt plan men även tillsammans som ett lag. Jag har ett silver och ett delat brons i eAllsvenskan så det är dags att ta hem guldet i år. På ett individuellt plan slutade jag i fjol på en 151:a plats på världsrankingen (PS4) och i år vill jag ta ännu större steg.

Hur länge har du spelat FIFA?

HortyGoose:
– Jag har spelat sedan FIFA06. Men på en mer seriös nivå sedan FIFA19 då eAllsvenskan startade. 

Wetteus:
– Har egentligen spelat FIFA hela mitt liv kan man säga. Började när jag var 3 år när jag slog farsan i en match, och det var startskottet för ett 18 år långt FIFA-spelande. Har egentligen sedan barnsben varit otroligt vass på FIFA. Började tävla på FIFA17, då jag var 16 år gammal.

Varför föll ditt lagval på Sirius?

HortyGoose:
– Jag valde att förnya mitt kontrakt med Sirius i och med att man tror stenhårt på eSportens framfart. Jag vill vara med på den resan och nå framgång i denna klubben. 

Wetteus:
– Det gick faktiskt rätt fort, från kontakt till signering. Sirius var intresserade av mig och detta steget kändes rätt för mig och min FIFA-karriär. Vet även att Sirius är en fin klubb, vilket även gjorde valet lättare.

Hur skulle du beskriva din spelstil?

HortyGoose:
– Min spelstil är ofta väldigt taktiskt lagd, jag kan spela på ett väldigt varierat sätt utifrån vem jag möter. Men som grund försöker jag styra matchen med bollinnehav och använder mig av kombinationsspel anfallsmässigt. Är även duktig på att läsa av vad motståndaren ska göra.

Wetteus:
– Är en väldigt offensiv spelare som gillar att göra mål. Vinner hellre med 7-6 än 1-0. Det har återspeglats i eAllsvenskan där jag under den första säsongen (2019) vann skytteligan och i fjol där jag kom TOP 5 i skytteligan. Är duktig på ”Skill-moves” och att manövrera mina motståndare med det ”oväntade”.

 

Tidigare klubbar i eAllsvenskan:
Wetteus har tidigare respresenterat Örebro SK och Malmö FF medan HortyGoose har ett förflutet i GIF Sundsvall och IFK Norrköping.

hemsida_e_1_redigerad

Bilder från signeringen.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch