Sirius dominerade i genrepet

Genrepet inför den Allsvenska starten ägde rum hemma på Lötens IP mot nyblivna Superettan laget Gefle IF. Sirius bjöd på en riktig uppvisning och vann övertygande på ett soligt Löten med hela 4–0.

Matchen rivstartade när Gefle tog sig in i straffområdet efter någon minut, det blev dock ingenting av situationen då en Geflespelare blev avblåst för filmning.

I första fem minuterna så böljade matchen fram och tillbaka utan att något av lagen tog tag i matchen. Efter fem minuter började dock Sirius ta över mer av matchen och skapade två chanser inom loppet av en minut. Skott båda gångerna av Kingsley Sarfo efter bra samarbete med Moses Ogbu.

Vecchia gick på genombrott i den 15:e minuten och fick iväg ett skott men målvakten i Gefle räddade. Sirius fortsatte att dominera och Moses Ogbu var riktigt nära att sätta en kasse när han efter en soloräd sköt bollen tätt utanför målvaktens vänstra stolpe.

Moses Ogbu var framme igen i den 27:e minuten och kom fri mot målvakten August Strömberg som svarade för en riktigt fin räddning. Gefle fortsätter att ha det mycket svårt och kom inte till något avslut alls under de första 30 minuterna av matchen.

Precis innan signalen av den första halvleken så skulle målet till slut komma efter total dominans av Sirius de sista 40 minuterna. Niklas Busch Thor ringlade sig förbi en försvarare i straffområdet och fick iväg en rökare högt upp i nätmaskorna helt otagbart för Gefles målvakt. Sirius kunde därmed ta med sig resultatet 1–0 inför andra halvlek.

Sirius fortsatte med att dominera bollinnehavet i den andra halvleken och 2–0 målet skulle komma ganska snart, Kingsley Sarfo sköt ett skott en bit utanför straffområdet som lite turligt tog på en försvarare och in i mål.

Stefano Vecchia gjorde kort därefter 3–0 i en tilltrasslad situation i Gefles straffområde och matchen kändes redan avgjord. Därmed står Vecchia på 4 mål i årets försäsong och delar försäsongsskytteligan med Alexander Nilsson.

Efter bra lir av Sirius kunde Karl Larson stänka in sitt första mål för i år i den 66 minuten och det stod 4–0 till Sirius. Efter målet kontrollerade Sirius matchen totalt utan att förta sig på något sätt.

Gefle hade inte en chans i den här matchen och Sirius har i princip dominerat från start till mål. Därmed får Sirius ett perfekt genrep och ett gott självförtroende inför den allsvenska starten om lite drygt en vecka.