Sirius – Djurgården: matchsummering och bilder

02082021_1627887424.jpeg

Gårdagens träningsmatch mot Djurgårdens IF slutade 2-6 på Studenternas. Målskyttar för Blåsvart blev bröderna Wikman. Storebror Samuel gjorde det första reduceringsmålet, fint framspelad av Joakim Persson och lillebror Adam gjorde det andra reduceringsmålet även han fint framspelad –  men den här gången var det brorsan Samuel som stod för assisten.   

Första halvlek
Bortalaget tog direkt tag i taktpinnen när domaren blåste igång första halvlek. De ägde mycket boll och när de väl tappade bollinnehavet var de direkt uppe och pressade högt mot den blåsvarta backlinjen. Trots sina höga press lyckades bortalaget inte skapa alltför många heta lägen till en början, men när det väl fick chansen förvaltade de lägena på bästa sätt vilket också gjorde att det stod 0-3 när vi gick till paus. För Blåsvart var det svårt att få till ett eget spel under den första halvleken. Nyckeln var att komma förbi den höga pressen, och när Blåsvart väl lyckades med det uppstod några halvchanser, allra farligast blev det när Aron Bjarnason – som gjorde debut i den blåsvarta tröjan – fick bollen i ytan mellan mittfält och backlinje och kunde rycka ifrån de rödklädda motståndarna. Aron hade även Sirius bästa läge, men avslutet gick över mål.

Andra halvlek
Bortalaget rivstartade den andra halvleken och gjorde två snabba mål direkt efter paus. Därefter tog Blåsvart över matchbilden allt mer. Laget kunde behålla bollinnehavet på ett helt annat sätt än i första halvlek. Något som gjorde att laget kunde etablera ett spel högre upp i banan och på det sättet få längre anfall. Med tanke på matchutvecklingen kändes det också helt naturligt när det första reduceringsmålet kom. Johan Karlsson drog igång ett anfall på vänsterkanten och spelade in bollen till Joakim Persson i offensivt straffområde, Jocke i sin tur serverade Samuel Wikman som var helt fri vid straffpunkten och enkelt kunde stöta in 1-5 från nära håll.

Blåsvart fortsatte på samma bana, och några minuter senare var det Samuel Wikman som nästintill kopierade assisten från Joakim och då serverade sin brorsa Adam som kunde placera in 2-5. Innan domaren blåste av matchen lyckades motståndarna göra ytterligare ett mål, vilket gjorde att slutresultatet skrevs till 2-6 på Studenternas.

Startelvan
Hannes Sveijer
Simon Gefvert  – Patrick Nwadike – Gabriel Jansson (GUSK) – Tim Olsson (U19)
Isak Bråholm – Samuel Wikman (U19) – Johan Karlsson
Aron Bjarnason– Joakim Persson– Kennedy Igboananike

Laguppställning
#2 Noel Hansson (U19)
#3 Tim Olsson (U19)
#4 Gabriel Jansson (GUSK)
#5 Aldin Fejzic (U19)
#7 Kennedy Igboananike
#8 Johan Karlsson
#9 Safi Rehman (U19)
#10 Isak Bråholm
#11 Samuel Wikman (U19)
# 12
Rasmus Niklasson-Johansson (U19)
#13 Adam Wikman (U19)
#14 Aron
Bjarnason
#20 Joakim Persson
#21 Simon Gefvert
#22 Patrick Nwadike
#30 Gustav Sveijer (U19)
#35 Hannes Sveijer

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch