Sirius damlag | Efter första matchen

Damlagspremiär_2

Söndagen den 16 april var det äntligen dags för seriepremiär för Sirius Fotbolls nystartade damlag. Matchen i Division 5 Västra startades, efter en dryg halvtimmes försening, 16.30 på Johannesbäckskolans konstgräs och för motståndet stod Gamla Upsala SK 3.

Matchreferat från Carlos Sarmiento Pallarés, en av två huvudtränare i Sirius damlag:

Det snackades och skrevs mycket om MATCHEN under veckan så det var inte så konstigt att det blev en del premiärnerver i inledningen. Vi hade bollen och spelet men vi var lite för ivriga i den sista tredjedelen. Det blev en många långa skott och inlägg men utan att riktigt hota Gusks duktiga målvakt. Vi visste dock att det var en tidsfråga att göra matchens första mål och att allting skulle bli enklare efter det.

Och målet kom! Vera Törnqvist slog en hörna från vänstersidan som Gusks försvar inte lyckades rensa och bollen hamnade vid Amanda Ljunggrens fötter, som lyckades peta in den i mål. Ett historiskt mål!

Konstigt nog tappade vi trycket några minuter efter målet tills Angelina Onsten drog till ett välplacerat skott från straffområdets linje för att utöka till 0-2.

Efter pausen tar vi kommandot igen och vi gör 0-3 direkt. Nathalie Sundin spelar fram till Amanda Ljunggren, som distinkt tar sig in i straffområdet, dribblar förbi målvakten och enkelt sätter in bollen i mål.

Trots att Gusk aldrig ger upp och bjuder på kamp har vi under resten av halvleken mängder med målchanser men bara Nathalie Sundin lyckas peta in 0-4 målet efter fin assist av Tilda Widerberg.

Bakåt har vi inga problem under hela matchen och Gusk tar sig aldrig in i vårt straffområde. Särskilt viktigt var det igår det fantastiska jobbet som våra mittfältare gör, där Vera Törnqvist vann hur många bollar som helst, som sedan fördelades klokt.

När domaren blåser av matchen blir det en del känslor, en del lättnad och även en del sång tillsammans med vår fantastiska publik!

Nu är vi igång, nu har resan äntligen börjat!

Gusk 3 – IK Sirius

Slutresultat: 0-4 (0-2)

31′ Amanda Ljunggren

45′ Angelina Onsten

51′ Amanda Ljunggren