Sirius damer tog storseger på Eckerö

01082021_1627814961.jpeg

Sirius Dam har haft svårt att få till det i Eckeröhallen där Åland United traditionellt är starka. Den ”förbannelsen” bröt man med besked i dag. Sirius hade kontrollen över största delen av matchen och kunde åka hem med en stabil 4 – 2-seger i ryggen.

Efter ett par trevande minuter från båda sidor tog Sirius tag i matchen med besked. Med ett snabbt och säkert passningsspel över planens hela bredd ställde man till med ordentlig oreda i Åland Uniteds backlinje.

Därmed var det helt i sin ordning när Sirius redan i den åttonde minuten tog ledningen när Aisha Faiqi dundrade in en redig mörsare otagbart för hemmalagets keeper.

Sirius fortsatte att mata på mot ett lamslaget Åland United när olyckan var framme. Med kvarten spelad snodde hemmalaget åt sig bollen och en blixtsnabb omställning gjorde att Sirius inte hann formera försvaret. En Ålandsspelare kunde smyga in bollen vid bortre stolproten innan Emma Holmgren hann fram.

Kvitteringen förändrade dynamiken i matchen, Åland United skakade av sig den inledande chocken och började pressa högt i banan. Till skillnad från i matchen mot Umeå senast hanterade Sirius pressen bra och spelet var ungefär lika jämnt som det var i målprotokollet.

Ett spelsuget Sirius var inte så intresserat av att ha det på det viset utan tog tillbaka kommandot i matchen och de sista tio minuterna av halvleken bestod av en tung belägring av hemmalagets målgård och med en smula bättre skärpa hade Sirius kunnat går till halvtidsvilan med en ledning med två -tre mål.

När lagen åter stegade ut på den studsiga plasten i Eckeröhallen var det till en början Åland United som klev på framåt. Det varade inte särskilt länge utan med tio minuter spelade dundrade Moa Mattsson bollen i krysset till ny Siriusledning i matchen och Sirius satt åter stadigt i förarsätet.

Precis som i första gnagde sig Åland United in i matchen och i den 66:e minuten låg bollen i nätet bakom Emma Holmgren. Domaren signalerade offside och den här gången behöll Sirius alltså ledningen.

Frånsett det bakslaget för hemmalaget var halvleken så här långt en karbonkopia av den första när Sirius effektivt tog ner Åland Uniteds anfall medan man stadigt matade fram farlighet på farlighet.

Och precis som i första ville inte bollen in i mål. Inte förrän den var knappt tio minuter kvar av ordinarie tid.  Och då ville den in desto mer, först när Agnes Nyberg fick på ett till synes halvdant skott som ställde målvakten totalt. Och bara fem minuter senare fick hon chansen igen när målvakten tappade bollen efter en dykning. Perfektplacerad framför öppen kasse var det bara att raka in lädret till Sirius fjärde mål för dagen.

Att sedan Åland United fick till en reducering var inte hela världen. Det här var Sirius match under större delen av tiden med ett spel som lovar gott inför den seriepremiär som kommer allt närmare.

Åland United – IK Sirius FK 2 – 4 (1 – 1)

Målskyttar: Agnes Nyberg 2, Aisha Faiqi, Moa Mattsson

Publik: 130

 

Foto: Mie Karlström

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch