Sirius damer blir ”Uppsala DFF”

01082021_1627849247.jpeg

Från årsskiftet får Uppsala en helt ny fotbollsförening när Sirius damer lämnar organisationen och blir en helt egen förening, om allt går som planerat.

Initiativet till bildandet av den nya föreningen kommer i första hand från damernas tränare Fredrik Bernhardsson och vid bildandet av den nya föreningen ingår även Sirius F19-lag.

– Jag tror stenhårt på det här upplägget, säger Fredrik. Det handlar inte på något sätt om någon missnöjesaktion utan ett sätt för oss att få fullt fokus på vår verksamhet på ett sätt som inte är möjligt inom ramarna för Sirius Fotbolls verksamhet.

Fredrik känner att det finns ett starkt intresse för damfotboll på elitnivå i det lokala näringslivet och sticker inte under stol med att siktet är inställt på allsvenskt spel i framtiden.

– Det finns i dag inte förutsättningar för att bedriva en verksamhet med två lag i landets högsta serier för dam och herr, inom Sirius Fotboll. Med den här lösningen kan vi få en dedikerad organisation som ger oss större möjligheter att nå vårt mål att bli ett stabilt lag i allsvenskan.

Diskussionerna började redan i somras och en projektgrupp har varit igång en dryg månad med att utreda förutsättningarna för föreningen och för att förbereda bildandet. I projektgruppen ingår förutom Fredrik Bernhardsson bland annat Per ”Perra” Hansson och Linda Zillén. Arbetsnamnet för den nya föreningen är ”Uppsala DFF”.

Sirius Fotboll ser positivt på propån från Fredrik Bernhardsson och är beredda att under en övergångsperiod stötta den nya föreningen på bästa sätt.

– Det är ett mycket spännande upplägg som Fredrik och arbetsgruppen presenterat för oss, säger Sirius Fotbolls ordförande Ove Sjöblom. Vi kommer att hjälpa till på alla sätt vi kan för att den nya föreningen ska få en bra och smidig start.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch