Sirius dam vidare i Svenska Cupen

För två av siriusspelarna – Stina Melin och Emelie Almesjö – var det en lite speciell match. Båda två har Tierp som moderklubb och är fostrade på Vegavallen.– Så jädra skönt att vinna, säger målvakten Emelie Almesjö.– Det är alltid speciellt att komma hem och spela mot gamla lagkompisar och massa släktningar på läktaren, säger Stina Melin.Bra startInledningsvis såg det ut som att det skulle bli en klar Siriusseger. Laget spelade bra radade upp målchanser samt hade en boll i nät av Jenny Jansson (bortdömt för offiside) de första 18 minuterna.– Vi inleder bra och för att vara första matchen efter sommarupprhållet såg det riktigt bra ut i inledningen av matchen, säger Siriustränaren Kalle Fremdling.Men istället för något Siriusmål kunde Tierp ta ledningen med 1-0 efter 20 minuters spel genom Jessica Linde som fick kanonträff från 25 meter. Bollen letade sig stenhårt in i höger kryss bakom Emelie Almesjö. Snyggt var bara förnamnet på det målet.Fem minuter senare ökade Lisa Hägglund på till 2-0 efter ett misstag i Sirius backlinje.– Lisa Hägglund gör en bra insats mot oss i kväll och plockar ner många bollar på mittplan under matchen vilket gör att Tierp kan etablera spel på vår planhalva, säger Kalle Fremdling.Efter Tierps mål blir det lite stressigt i Sirius, men i den 27:e minuten reducerade Jenny Jansson till 2-1. Framspelningen till målet stod Mikaela Björklund.Mikaela fick också pris som bästa Siriusspelare i tisdagens match.– Det är alltid tufft att komma upp hit och spela. Men det var vi medvetna om och vi jobbade bra hela matchen trots att vi hamnade i underläge och fick jaga, säger Mikaela.Efter reduceringen kändes det som att Sirius skulle ta över matchen och kvittera. Men i den 40 minuten kunde Tierp peta in 3-1 efter en hörna.– Vi blir lite slarviga vid ett par av deras mål och när de gör 3-1 får vi inte undan bollen, konstaterar Ida Norström.Trots underläge 3-1 i halvtid fanns det någon form av trygghet och känsla i Siriuslaget att man skulle vända till seger i andra halvlek.Reducering av FannyRedan i den 52 minuten kom reduceringen till 3-2 genom Fanny Andersson.Efter Fannys mål skapade Sirius flera riktigt bra lägen, bland annat hade Sarah Elnicky en nick efter hörna som räddades på mållinjen.Sirius tryckte på rejält i andra halvlek och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. På högerkanten deltog Lisa Wikner flitigt och bra i offensiven de sista 45 minuterna.Efter 76 minuters kom kvitteringen till 3-3. Med en elegant passning frispelade Fanny Andersson Jenny Jansson som rundade målvakten Emma Sundström och rullade in 3-3 i öppet mål.– Trots att det tar ett tag innan vi kan kvittera till 3-3 så behåller vi lugnet i spelet, menar Ida Norström.Hon får medhåll av Stina Melin:– Det känns i andra halvlek som att det här är vår match och att vi förr eller senare kommer att vända till seger.Med nio minuter kvar att spela blir Mikaela Björklund översprungen i straffområdet. Domaren Jennifer Laurin tvekar inte utan pekar på straffpunkten.Straffen förvaltar Moa Mattsson väl och sätter 3-4 till Sirius.I den 90 minuten gör Jenny Jansson sitt tredje mål då hon fastställer slutresultet till 3-5.Kalle Fremdling sammanfattande den andra halvlekens spel och fyra mål med ett ord:– Karaktär.Nu väntar ett ett par träningar innan det är dags för höstpremiär i elitettan mot Hammarby hemma på söndag på Studenternas.Matchfakta:Tierp-Sirius 3-5 (3-1)Målen, Sirius: Jenny Jansson 3, Moa Mattsson, Fanny Andersson.Så här spelade Sirius:Emelie Almesjö – Lisa Wikner, Sarah Elnicky, Moa Mattsson, Malin Winberg – Ida Norström, Mikaela Björklund, Sofia Fors, Stina Melin (ut 73) – Jenny Jansson, Fanny Andersson (ut 80).Ersättare: Lina Lundqvist, Ingrid Wixner (in 80), Linnea Eriksson (in 73), Ammy Wallin.