Sirius Dam vidare i Svenska cupen

01082021_1627809731.jpeg

Två nickmål av Caroline Lundberg och två assister av Tempest Norlin säkerställde dagens seger mot Tierps IF i den andra omgången av Svenska cupen, efter en match som Sirius hade kontroll över i stort sett hela tiden.

Efter att Tempest Norlin snurrat upp halva Tierp på grässlänterna runt plan och skickat iväg ett stenhårt skott på mål med bara ett par minuter spelade var det lätt att tro att tonen var satt. Men Tierp ville annorlunda och bjöd upp till dans under de första tio minuterna och Emma Holmgren fick göra ett par ingripanden.

Där och då tog Tempest en lång löpning på vänsterkanten innan hon skickade in ett inlägg som en framstörtande Caroline Lundberg fick fram pannan på. Bollen färdades i någon sorts egendomlig ultrarapid in vid bortre stolproten och Tierps offensiv kom av sig.

Sirius gömde bollen och det skulle ta en kvart innan Tierp ens fick komma i närheten av Sirius försvarszon. Med ungefär tio minuter kvar av matchen skickade Tempest Norlin in en hörna i röran framför mål där den efter en del flipper till slut landade hos Mikaela Björklund som drog på en av sina patenterade hästsparkar. Tierps burväktare var med på den men sekvensen ledde till en intensiv belägring av Tierps mål som i stort sett höll i sig halvleken ut.

Ett fokuserat Tierp höll dock ihop sin grej och försvaret såg till att Sirius inte kom fram till allt för många farliga situationer och fler mål blev det inte under första halvlek.

Andra halvlek började som den första slutade, med Siriusövertag och med tio minuter spelade var det dags för en favorit i repris. Den här gången fick Tempest Norlin en frispark i bra position. Hon skickade bollen in i boxen där Caroline Lundberg åter än en gång höll sig framme med pannan och fick till en perfekt nick till Sirius andra mål för kvällen.

Ett tröttkört Tierp slokade allt mer och Sirius kunde styra matchen lite som man ville utan att för den skull förta sig alltför hårt.  Fler mål blev det inte den här kvällen men de två som producerades räckte mer än väl för ett avancemang till den tredje omgången i Svenska cupen.

Tierps IF – IK Sirius FK 0 – 2 (0 – 1)

Målen: Caroline Lundberg 2 (11, 57)

Publik: 142

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch