Sirius arrangerade sin andra Karriärdag

02082021_1627884364.jpeg

Karriärdagen är Sirius Fotbolls sätt att använda våra kontakter i Uppsala för att sammanföra arbetssökande med näringslivet. Vi samarbetar med Arbetsförmedlingen och Uppsala kommun för att hjälpa människor ut i arbete.

Ian Sirelius, projektledare, berättar om Karriärdagen.

I oktober 2018 gick den första Karriärdagen av stapeln i Gottsunda. Arbetssökande ungdomar sammanfördes med företag i en neutral och avslappnad miljö för att skapa nya kontaktytor och öka deltagarnas kunskaper om arbetsmarknaden.

Häromveckan var det dags för den andra upplagan. Efter att första året ha riktat sig specifikt mot arbetssökande ungdomar var målgruppen nu bredare, och deltog gjorde ett 50-tal arbetssökande i alla åldrar från 18 och uppåt.

Veckan innan samlades deltagarna för hjälp med produktion av CV och intervjuer, för att lättare kunna matcha de sökande med rätt arbetsgivare, och väl på plats fick de på så sätt träffa de företag som bäst matchar deras kunskaper och intressen.

Efter presentationer av företagen fick de deltagande arbetssökande möjlighet att mingla både med det företag man blivit matchad med och övriga, innan föreläsningar hölls om personligt varumärke och entreprenörskap och dagen avslutades med en fotbollsturnering.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch