Sirius Akademi får fyra stjärnor i Unicoachs årliga certifiering

Certifiering_Unicoatch_2022_IK-Sirius

Varje år utför Svensk Elitfotboll (SEF) en certifiering av medlemsklubbarna som ingår i Unicoach och deras akademier. Certifieringen för 2022 är den första enligt den nya certifieringsmodellen. Mätningen av klubbarnas akademier är nu annorlunda än tidigare och verksamheten undersöks på ett djupare och mer detaljerat sätt än förut. Totalt granskas tio olika verksamhetsområden i den nya certifieringen och Sirius Akademi erhåller fyra av sju stjärnor. 

Akademi- och ungdomschef Oscar Zettergren om certifieringen:
– Den nya certifieringen har verkligen sett till att vi som klubb arbetar tillsammans och mot gemensamma mål. Vi har tidigare år haft ett gott samarbete mellan Akademi och A-lag, men med den nya certifieringen så har den dialogen intensifierats ytterligare.

Vilka insikter tar du främst med dig in arbetet med säsongen 2023 efter att du tagit del av certifieringen?
– Certifieringen har givit oss en tydligare bild över vad vi idag gör bra och på vilka områden vi behöver ta ytterligare kliv för att förbättra vår verksamhet. Vi anser det viktigt att fortsätta förhålla oss till våra förutsättningar och möjligheter i vårt utvecklingsarbete. Denna syn på utveckling av verksamheten tillsammans med certifieringens tydliga ramar ger oss fortsatta förutsättningar att på ett hållbart sätt göra Sirius Akademi bättre, för att få fram bättre utbildade fotbollsspelare till Sirius A-lag samt fotbollssverige. Jag känner verkligen att vi fortsatt är på rätt väg när det kommer till den organisation vi satt ihop för 2023, där våra fyra stjärnor i certifieringen blir en bra bas för oss i vårt arbete att hela tiden bli bättre.

Om Certifieringen

Varje år utför Svensk Elitfotboll (SEF) en certifiering av medlemsklubbarna som ingår i Unicoach och deras akademier. Samtliga föreningars ungdomsverksamhet genomlyses och poängsätts i syfte att utveckla svensk elitfotboll.

Det är SEF:s akademiutvecklare Thomas Hasselgren och föreningsutvecklare Thomas Lyth, Thomas Westerberg, Hans Lindbom, Lars Jacobsson, Lasse Eriksson och Stefan Lundin som besöker klubbarna och deras ansvarige för ungdomsakademin.

Certifieringen är ett långsiktigt arbete där elitklubbarnas ungdomsverksamhet utvärderas årligen. Arbetet med certifieringen startade 2010, med idéer från Elitprojektet, att inrikta sig på klubbens verksamhet för spelare 8–19 år. Det övergripande målet med projektet är att skapa framtida elitspelare till svenska elitklubbar. Sedan 2014 har även klubbar utanför SEF erbjudits deltagande. 2022 förändrades certifieringen till dagens modell där en förening maximalt kan få 10 000 poäng och sju stjärnor

OZ_nyhet_900x506

Akademi- och ungdomschef Oscar Zettergren.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch