Sirius Akademi får tre stjärnor i Unicoachs årliga certifiering

Certifiering_Unicoatch_2021_IKSirius

Varje år utför Svensk Elitfotboll (SEF) en certifiering av medlemsklubbarna som ingår i Unicoach och deras akademier. Samtliga föreningars ungdomsverksamhet gås igenom och poängsätts i syfte att utveckla svensk elitfotboll. I årets certifiering erhåller Sirius Akademi tre stjärnor. 

Akademi- och ungdomschef Oscar Zettergren om certifieringen:
– Certifieringen är en viktig del av akademins utveckling och påvisar både områden där verksamheten ligger bra till jämfört med Sverigetoppen, samt områden där vi behöver bli bättre. Årets resultat är såklart inte lika roligt som fjolårets men vi kan inte heller stirra oss blinda på antalet stjärnor eller poäng. Akademin har haft ett väldigt bra 2021 med många fina prestationer och resultat för lagen där andraplatsen för U19 i U19 Allsvenskan Norra och kvalificeringen till 2022 års nationella U19 Allsvenska sticker ut mest. Vi har också flertalet unga spelare som tagit stora kliv och belönats med både träning och match med vårt A-lag samt läger och landskamper med olika ungdomslandslag. I stort är certifieringen ett bra redskap som hjälper oss att hela tiden utveckla verksamheten till det bättre.

Vad är det akademin gör bra?
Jag tycker att vi under ett par år nu fått arbeta mer kontinuerligt, både med vår spelarutbildningsplan men också sett till akademins instruktörer där många duktiga och engagerade tränare nu fortsätter och blir kvar ytterligare år i verksamheten. Jag tycker det märks bäst när man åker ner på lagens träningar och möts av glada och motiverade spelare och instruktörer. Det bådar gott för framtiden.

Finns det några fokusområden som akademin arbetar på att förbättra?
Det finns såklart massor vi behöver förbättra där ett stort fokus för mig framöver är att se över kompetens- och utbildningsnivån på våra instruktörer då jag tror att det har en stor påverkan på spelarnas utveckling. Vi har idag många duktiga och ambitiösa instruktörer hos oss och strävar hela tiden efter att utvecklas för verksamhetens bästa. Ett annat viktigt område är de andra duktiga klubbarna i vår närhet, där vi behöver se över relationerna och möjligheten att skapa synergier i vårt syfte att utbilda fotbollsspelare till elitfotbollen samtidigt som vi värnar om SvFFs slogan ”så många som möjligt, så länge som möjligt” där vi också vill bidra till ett hållbart idrottande.

OZ_nyhet_900x506

Akademi- och ungdomschef Oscar Zettergren.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch