Sirius Akademi får fyra stjärnor i Unicoachs årliga certifiering

Cert_Unicoatch_2023_IK Sirius

Varje år utför Svensk Elitfotboll (SEF) en certifiering av medlemsklubbarna som ingår i Unicoach och deras akademier. Certifieringen för 2023 är den andra enligt den nya certifieringsmodellen. Totalt granskas tio olika verksamhetsområden i den nya certifieringen och Sirius Akademi erhåller fyra av sju stjärnor.

Akademi- och ungdomschef Oscar Zettergren om certifieringen:
– Vi får återigen fyra stjärnor i certifieringen och jämför vi mot fjolåret har vi stigit ett tiotal poäng enligt den nya certifieringsmodellen. Det här visar att vi fortsätter att utveckla vår akademiverksamhet för varje år och jag är övertygad om att vi kommer att ta ytterligare steg under säsongen 2024.

Vilka är de främsta insikterna ni tar med er från årets certifiering?
– Ett tydligt medskick från senaste certifieringen rimmar väl med vad vi själva identifierat och valt att lägga extra fokus på under 2024, och det rör spelarnas fysträning och skadebehandling. Vi tror att vår plan för fysträning samt de nya resurser vi tillsatt ska hjälpa spelarna i sin fortsatta fotbollsutveckling.

Om Certifieringen

Varje år utför Svensk Elitfotboll (SEF) en certifiering av medlemsklubbarna som ingår i Unicoach och deras akademier. Samtliga föreningars ungdomsverksamhet genomlyses och poängsätts i syfte att utveckla svensk elitfotboll.

Det är SEF:s akademiutvecklare Thomas Hasselgren och certifierare Jimmy Högberg, Thomas Westerberg, Hans Lindbom och John Wall som besöker klubbarna och deras ungdomsakademi.

Certifieringen är ett långsiktigt arbete där elitklubbarnas ungdomsverksamhet utvärderas årligen. Arbetet med certifieringen startade 2010, med idéer från Elitprojektet, att inrikta sig på klubbens verksamhet för spelare 10–19 år. Det övergripande målet med projektet är att skapa framtida elitspelare till svenska elitklubbar. Sedan 2014 har även klubbar utanför SEF erbjudits deltagande. 2022 förändrades certifieringen till dagens modell där en förening maximalt kan få 10 000 poäng och sju stjärnor.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch