Simon Gefvert klar för Blåsvart

  • App
02082021_1627885318.jpeg

Simon Gefvert är klar för Sirius! Den 22-årige yttern ansluter från Karlslunds IF efter en tids provspel och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Blåsvart.

Han tränade med Sirius under årets tre sista träningsveckor. Nu är den 22-årige yttern Simon Gefvert, senast från Karlslunds IF i division 1, klar för spel i Blåsvart under de närmaste två åren.

– Vi fick signaler om att det fanns en duktig spelare i division 1 som vi beslöt skulle få komma till oss och träna. Det är ingen lätt uppgift att bevisa sig på det sättet, men det har Simon gjort. Det är en löpvillig och ambitiös ung spelare, som jobbar hårt och vill mycket med sin fotboll. Vi tror att han har en stor utvecklingspotential, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Simon Gefvert själv, som inledde fotbollskarriären i Ösmo GIF söder om Stockholm, är glad över att få dra på sig den blåsvarta tröjan från 2020 och framåt.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, jag har haft som mål att spela i Allsvenskan sedan jag var liten och nu är jag där. Man är väldigt stolt, glad och taggad på att börja köra igång och träna igen i januari, det är det man längtar efter, säger Simon Gefvert.

Efter spel med IFK Haninge i division 3 och 2 gick Simon Gefvert till Örebroklubben Karlslunds IF inför årets säsong. Där har det blivit sex mål i Division 1 Norra under debutsäsongen, från en wingbackposition. Får han själv välja spelar han dock gärna högre upp i planen.

– Jag gillar att hota i djupled, utmana och skapa chanser. Det är mycket fart och fläkt. Jag har spelat wingback i år men tidigare i karriären varit yttermittfältare, det är där jag passar bäst, säger Simon Gefvert.

Efter sina första veckor i Blåsvart känner han sig redo att ta nästa steg i karriären.

– Man är lite spänd och nervös i början, men laget har varit jättebra på att få mig att känna mig bekväm. Träningarna har gått bra och jag känner att man hela tiden tar nya steg. Man gör inte bort sig, jag känner att det är en bra miljö som kommer passa mig., säger Simon Gefvert.

– Det är såklart ett stort steg, men å andra sidan känner jag att jag vill ha den utmaningen. Det är inte ett steg jag är rädd för, det är något som kommer att motivera och sporra mig ännu mer. Det är ju det man vill som spelare.

Fakta, Simon Gefvert
Född: 28 mars 1997 (22 år)
Position: Yttermittfältare
Moderklubb: Ösmo GIF
Tidigare klubbar: IFK Haninge (2015-2018), Karlslunds IF (2019)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch